Petak, 25. april 1997.

FUDBAL: REPREZENTATIVCI NASTAVILI PRIPREME U NOVOM SADU

Bolic pozvan umesto Njegusa

Novi Sad. - Nije bas sve kako se zamisljalo i kako se iz prve zelelo. Ali, kada druge nema, ne sme ni brige biti pa je selektor Slobodan Santrac bez da se namrstio na prvom susretu sa novinarima po dolasku "plavih" u Novi Sad saopstio da je doslo do izmene na spisku kandidata.

- Posle jucerasnjeg lekarskog pregleda morao sam da otpisem Njegusa. Utvrdjeno je da je teze povredjen. Radi se o "primicacu".

Posle ove lose vesti selektora, usledila je druga, razume se, povoljna:

- Drazen Bolic vec duze vreme igra u dobroj formi. On se nasao na spisku umesto Njegusa.

U stvari, kako se odmah zatim ispostavilo, bio je to prakticno samo uvod u niz dobrih vesti koje je imao Santrac.

- Brnovic se oseca bolje nego juce, Mirkovic takodje, kao i Savicevic. Ipak, prva dvojica su na prvom treningu biti donekle postedjeni. Radice po posebnom programu, dok ce vec danas biti u punom pogonu. Savicevic je vec sinoc radio punom parom.

Drobnjak i Stevic

Na golgetera Bastije Anta Drobnjaka i fudbalera Minhena 1860. Miroslava Stevica, Slobodan Santrac ne racuna, sto bi se reklo iz prve, ali i o njima za svaki slucaj vodi racuna.

- Obojica su u igri. Ipak, cini mi se da se zna kako i sa Drobnjakom i sa Stevicem stoje stvari. Golgeter Bastije je imao tragediju, umrla mu je majka, pa nije trenirao deset dana. Telefonom mi je javio da ce u subotu ipak igrati, dok Stevica prvenstveni mec ocekuje u petak. Ukoliko se neko od igraca koji su u Novom Sadu bude pozalio na povredu, Drobnjak i Stevic ce uskociti u reprezentaciju.

Jos jedna grupa Santracevih izabranika imace, kao Brnovic i Mirkovic, drugaciji tretman. Rec je o fudbalerima koji su nastupali u prvenstvenim mecevima.

- Treba da ih osvezim. Oni ce trenirati posebno, a ostali, medju kojima ocekujem da ce mozda vec veceras biti i Mihailovic, imace redovne treninge. Kako je selektor jos naveo, drugih briga, srecom nema. A onda je u istom tonu do kraja optimisticki cak progovorio stari fudbalski vuk Vujadin Boskov.

- Tradicija nam nije saveznik pred okrsaj sa Spancima. Posto je vec tako, red je da je prekinemo. Naime, ne mozemo se pohvaliti da smo mnogo puta slavili kada smo se sa njima sreli, svega tri puta. I, sto je jos gore, nikada im gol nismo dali na utakmicama u Jugoslaviji. Doslo je vreme da krenemo drukcije. I da im pogodimo mrezu i da ih pobedimo. A ako to u sredu prekinemo, u sta najiskrenije verujem, eto nas na vise od pola puta do Francuske.

V. Todorovic

Trening utakmica

U subotu na stadionu Vojvodine "A" selekciji ce sparingovati ekipa sastavljena od igraca cetiri vojvodjanska prvoligasa koje ce voditi Todor Manojlovic, Ljupko Petrovic, Miroslav Vukasinovic i Vlada Savic.

- Prosli put uoci susreta sa Ceskom reprezentaciji se suprotstavio tim Vojvodine. Sada od istog takvog susreta ne bi bilo koristi jer su clanovi "A" selekcije koji nastupaju u inostranstvu upoznali fudbalere Ljupka Petrovica. Zbog toga smo odlucili da im se suprotstavi tim u kojem ce u najvecoj meri biti igraci cije im osobine nisu poznate - objasnio je Boskov.

A po recima sefa struke Zrenjaninaca Manojlovica, na njemu i kolegama iz

Vojvodine, Hajduka i Beceja je bilo jedino da odrede 21 kandidata za subotnji mec:

- Taktiku ce postaviti Santrac. Selektor zna kako treba da "odglumimo" Spance i po njegovim uputstvima ce nasa ekipa i igrati.

Strogi karantin

Kako je danas na konferenciji za stampu rekao selektor Santrac u hotelu "Varadin" je uveden cak strozi karantin nego pred kvalifikacioni susret sa Cesima:

- Zelja je da maksimalno izolujemo reprezentaciju, pa smo zbog toga resili da i novinari ovog puta imaju poseban tretman. Ko bude hteo da sa igracima razgovara izvan redovnog programa, morace u hotelu da se najavi, pa da za intervju dobije dozvolu. Drukcije nece moci da predje prag "Varadina" - rekao je Santrac.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /