Petak, 25. april 1997.

PREDSEDNIK IO NSCG PREDRAG DRECUN

Kriza "narodnjaka" se blizi kraju

Podgorica. - Kriza u Narodnoj stranci Crne Gore se blizi kraju - rekao je na jucerasnjoj konferenciji za novinare Predrag Drecun, predsjednik Izvrsnog odbora Narodne stranke, najavljujuci vanrednu skupstinu "narodnjaka" u subotu, koju je zakazao dr Novak Kilibarda. "Vaskrsenje Narodne stranke ocekujemo prije Vasrksa", naglasio je on.

Analizirajuci "potrese" u NSCG od pocetka marta do ovih dana, Drecun je ocijenio da se dogodilo "nesto sto se moze nazvati atomskim udarom na Narodnu stranku koji je u cvrstoj vezi sa udarima na Demokratsku partiju socijalista". "Trebalo je samo da udar na Narodnu stranku prije udara na DPS pocne nesto ranije", naglasio je Drecun, dodajuci da je sve uradjeno po "diktatu iz Beograda".

Prema njegovom misljenju dva su osnovna razloga za to: predstojeci predsjednicki izbori u Crnoj Gori i onemogucavanje opozicione saradnje "Narodne sloge" sa koalicijom "Zajedno". "Na sve moguce nacine trebalo je sprijeciti crnogorsku opoziciju da istakne svog kandidata za predsjednika, koji bi bio ozbiljna konkurencija Momiru Bulatovicu i to je uradjeno razbijanjem koalicije 'Narodna sloga'", rekao je Drecun, koji smatra da i koaliciji na vlasti u SRJ "smeta saradnja republickih opozicionih koalicija".

Drecun je ponovio statutarnu mogucnost predsjednika Narodne stranke da u odredjenim situacijama sam odlucuje. "Dr Kilibarda je imao statutarno pravo da raspusti Glavni odbor NSCG i da zakaze vanrednu Skupstinu. On je uradio jedino ono sto je u ovoj situaciji mogao da uradi", rekao je Predrag Drecun.

Intervju Mila Djukanovica, predsjednika Vlade Crne Gore "Nedjeljnom Telegrafu", Drecun je prokomentarisao rijecima da se "rascjep u vladajucoj partiji zaostrava i da suprotstavljene strane ostaju na pocetnim pozicijama, koje je tesko pomiriti". "Ocigledno je da premijer Djukanovic ima vecu podrsku u partiji od Bulatovica", naglasio je Drecun.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /