Petak, 1. august 1997.

VLADA SRBIJE PREDUZIMA HITNE MERE PROTIV PROIZVODJACA I PRERADJIVACA MESA

Poskupljenja iz spekulativnih razloga

Beograd. - Vlada Srbije juce je ocenila da nema nikakvog ekonomskog osnova za povecanje cena mesa i zakljucila da je do njihovog povecanja doslo iz cisto spekulativnih razloga.

U saopstenju sa sednice kaze se da su cene svih repromaterijala koji se koriste u stocarskoj proizvodnji, kako domacih, tako i uvoznih komponenti, vec duze vremena sasvim stabilne i da je inspekcijskim uvidima kod proizvodjaca klanicne industrije utvrdjeno da na farmama, u magacinima i hladnjacama, postoje velike zalihe zive stoke, mesa i mesnih preradjevina, i to iznad nivoa tekucih potreba.

Vlada Republike Srbije je, u cilju redovnog snabdevanja i odrzanja stabilnosti cena mesa i mesnih preradjevina, zakljucila da se cene ovih proizvoda odmah vrate na prethodni nivo. U tom smislu Vlada i resorna ministarstva ce preduzeti sve mere zasnovane na zakonu, kaze se u saopstenju i dodaje da ce vlada, pored ostalog, hitno intervenisati obezbedjenjem odgovarajucih kolicina juneceg, svinjskog i pileceg mesa iz republickih robnih rezervi.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /