Petak, 1. august 1997.

SASTANAK MILA DJUKANOVICA I PREDSTAVNIKA SVIH PARLAMENTARNIH STRANAKA U SKUPSTINI CRNE GORE

Vanredni parlamentarni izbori u prvoj polovini iduce godine

Dogovoreno i formiranje posebnih strucnih timova od predstavnika stranaka i vlade koji ce pripremiti normativna resenja za odrzavanje izbora

Podgorica. - Vanredni parlamentarni izbori u Crnoj Gori odrzace se u prvoj polovini naredne godine. Tako je dogovoreno na danasnjem sastanku Mila Djukanovica, predsjednika Vlade Crne Gore, sa predstavnicima svih parlamentarnih stranaka u republickoj skupstini. Sastanku je, kako se naglasava u saopstenju za javnost Republickog sekretarijata za informacije, prisustvovao i Svetozar Marovic, predsjednik Skupstine Crne Gore.

Konstatovano je da prijevremeni parlamentarni izbori "ne bi smjeli da budu sami sebi svrha, vec prije svega izraz zahtjeva za daljim razvojem demokratskih principa, institucija i obicaja u Crnoj Gori". "Organizacija prijevremenih izbora zahtijeva temeljite i promisljene pripreme bez brzopletosti i improvizacija, i u tom cilju neophodno je odmah pristupiti pripremi zakonske infrastrukture za njihovu realizaciju" - stoji u saopstenju.

Takodje je dogovoreno formiranje posebnih strucnih timova od predstavnika svih parlamentarnih stranaka i Vlade Crne Gore koji ce pripremiti normativna rjesenja i dostaviti ih na usvajanje Skupstini Crne Gore. Pritom, naglasava se, "posebna paznja treba da bude posvecena unapredjenju kvaliteta rada u drzavnim medijima, izbornom zakonodavstvu, kao i Zakonu o finansiranju stranaka".

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /