Petak, 1. august 1997.

"ZAJEDNO" OPTUZUJE LEVU KOALICIJU I RADIKALE DA INCIDENTIMA DESTABILIZUJE GRADSKU VLAST U NISU

Diverzijama do prinudne uprave

Podrska smenjenim kuririma, trovanje ribe u Nisavi, ispisivanje ustaskih simbola - taktika za uznemiravanje gradjana

Nis. - Predstavnici niske koalicije "Zajedno" (SPO, DS i GSS) saopstili su juce da lokalna leva koalicija i SRS "kroz sinhronizovane i ucestale akcije, koje imaju cak i obelezja diverzija pokusavaju da ozbiljno destabilizuju gradsku vlast sa jasnim ciljem da Republika donese odluku o uvodjenju prinudne uprave". Za to nema razloga jer lokalna vlast "sve radi po zakonu", rekao je potpredsednik DS u Nisu Goran Ciric na pres konferenciji koalicije "Zajedno".

On je precizirao da leva koalicija i SRS izazivaju svesno uznemirenje gradjana Nisa organizovanjem i podrskom strajka gladju petnaest kurira gradske uprave koji su premesteni na bolje placena radna mesta u JKP "Medijana". Prema njegovim recima, ovi saveznici stoje i iza protestnog okupljanja gradjana naselja Sljaka kojima je upravo sadasnja lokalna vlast pocela da resava decenijski problem kanalizacije i podzemnih voda. On je dodao da je namerno izazvano i uznemirenje gradjana zvog preseljenja buvljaka, kao i da crtanje "ustaskih simbola" na mnogim plakatima u centru grada ima.

"Upravo na dan utakmice Partizan-Kroacija u Zagrebu u centru grada su plakati demokratske omladine, u kojima se upozorava na nasilje koje cini Vojislav Seselj isarani slovom 'U' a umesto reci demokratska omladina ispisano je 'ustaska omladina HDZ'. Ja sam licno video da ovo veoma priljezno i efikasno ispisuju aktivisti SRS", rekao je predsednik IO GO GSS u Nisu Dragan Ognjanovic i pozvao MUP da otkrije i uhvati vinovnike.

Pravni savet GO SPS u Nisu je saopstio da je vladajuca koalicija "Zajedno" ozbiljno prekrsila zakon i povredila javni interes prilikom usvajanja fundamentalnog programa za razvoj grada, zbog cega bi bio moralni cin da lokalna vlada podnese ostavku, a skupstina bude raspustena. Predstavnici SRS su se izjasnili protiv ovakvih mera koje bi mnogle dovesti do zavodjenja prinudne uprave u ovom gradu.

Z. Miladinovic

Ko je trovac ribe?

Predstavnici "Zajedno" su pozvali nadlezne republicke organe da utvrde ko je trovac ribe u Nisavi i pokrene odgovornost za to. "Zagadjivanje Nisave zbog kojeg je proslog vikenda usledio pomor ribe je diverzija koja predstavlja pokusaj destabilizacije gradske vlasti", ocenili su oni.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /