Subota, 2. august 1997.

ODLUKA ODBORA ZA PRIPREMU NAJVISEG SKUPA CRNOGORSKIH SOCIJALISTA

Treci kongres DPS 6. avgusta u Kolasinu

Pristalice Momira Bulatovica odlucile da kongres "zasijeda sve do stabilizacije poremecenih odnosa izazvanih sukobima u rukovodstvu". Izbor novog predsednika stranke i predsednickog kandidata

Podgorica. - Treci kongres Demokratske partije socijalista, koji je, nakon rascjepa u Glavnom odboru ove stranke 11. jula, zakazao njen (smijenjeni) predsjednik Momir Bulatovic bice odrzan 6. avgusta u Kolasinu, a ne, kako je to bilo vec precizirano - 23. avgusta u Podgorici.

Odbor za pripremu ovog politickog skupa, koji sacinjavaju predstavnici sedam opstinskih odbora DPS-a koji su zahtijevali njegovo sazivanje radi rjesavanja unutarpartijske krize, odlucio je posle jucerasnjeg sastanka sa Momirom Bulatovicem da kongres zasijeda sve do stabilizacije poremecenih partijskih odnosa izazvanih sukobima u rukovodstvu DPS-a i njegovom totalnom podjelom.

Isti izvor navodi da je planirano da na pocetku zasijedanja delegati kongresa usvoje izmjene i dopune partijskog statuta, a zatim da izaberu (novog) predsjednika stranke i utvrde svog kandidata za predsjednika Republike Crne Gore na izborima zakazanim za 5. oktobar ove godine.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /