Subota, 2. august 1997.

OSNOVNI SUD U PODGORICI

Predsednik tuzi svoju drzavu

S grupom smenjenih funkcionera Momir Bulatovic tuzio Republiku Crnu Goru zbog onemogucavanja ulaza u prostorije DPS

Podgorica, FoNet. - U Osnovnom sudu u Podgorici juce je poceo spor po tuzbi predsednika Crne Gore Momira Bulatovica protiv drzave Crne Gore.

Sudija Ranko Vukic vodi postupak po tuzbi smenjenog predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Momira Bulatovica, smenjenog predsednika Opstinskog odbora DPS za Podgoricu Predraga Bulatovica i sekretara predsjednika OO DPS Velizara Kaludjerovica i Radmile Kuzman, koji su tuzili Republiku Crnu Goru zbog toga sto im je 16. jula onemogucen ulazak u prostorije DPS. Parnicni postupak protiv Republike Crne Gore - odnosno Ministarstva unutrasnjih poslova i rukovodstva Zajednickih poslova Republickih organa uprave - u ime tuzitelja vode advokati Dragan Garic i Djordjije Ulicevic.

Advokati su juce od suda zahtijevali da odmah izda rjesenje o privremenoj mjeri, kojom bi se tuziteljima omogucilo da koriste poslovne prostorije, kao sto su to cinili sve do zabrane ulaska, a zbog cega - kako je receno - trpe nenadoknadivu stetu.

Zastupnik Republike Crne Gore Zeljko Tonkovic usprotivio se donosenju trazene privremene mjere, zbog toga sto tuzioci nijesu dostavili nijedan dokaz, kojim se moze potvrditi da "trpe nenadoknadivu stetu".

Sudija Vukic je raspravu odlozio za ponedeljak, s tim sto je pozvao sve tuzitelje da se licno pojave pred sudom, radi izvodjenja dokaza. Ako se to desi, bice to drugo pojavljivanje Momira Bulatovica pred Osnovnim sudom u Podgorici, nakon onog prije pet godina, kada je odgovarao za klevetu, po tuzbi jednog podgorickog novinara.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /