Subota, 2. august 1997.

REC PLUS: ADEM DEMACI, PREDSEDNIK PARLAMENTARNE PARTIJE KOSOVA

Nanoisticka garnitura ne zasluzuje cestitke

Nakon politickog finala u Albaniji i nakon mnogih misli i stavova kojih smo se naculi i nacitali ovih dana, osecam potrebu da povodom toga, pojasnim moj licni stav.

Oni koji imaju pameti i hoce da misle, oni koji imaju oci i hoce da vide, i oni koji imaju usi i hoce da cuju, vec mogu da budu sasvim nacisto s tim da garnitura koja je stupila na celo Albanije ne zasluzuje nikakve cestitke.

Ne zasluzuju nikakve cestitke, jer ovi ljudi iz zarke zelje za vlascu potpuno su smetnuli s uma polovinu sopstvenog naroda pod najdivljim ropstvom. Ne zasluzuju nikakve cestitke, jer, ovi ljudi, samo da bi se dokopali vlasti, nisu se libili da sopstvenu zemlju stave pod protektorat Grcke. Ne zasluzuju nikakve cestitke oni koji su uz pomoc kriminalnih i mafijaskih bandi potkopali temelje sopstvene zemlje, unistili glavne institucije sopstvene drzave, i na kraju su pristali da budu marionete u rukama onih koji se trude da, nas mukotrpni albanski narod "na sopstvenom balkanskom prostoru, za vecita vremena, drze pod uslovima dominacije, diskriminacije i unistenja. Ne zasluzuju nikakve cestitke oni koji iz karijeristickih pobuda, priredjuju sopstvenoj drzavi, sopstvenom narodu, ali i sami sebi, jos jednu petoljetku mafijaskih grozota, sa patnjama, razocaranjima, bedom, krvoprolicem i strasnim pustosenjima.

Oni Albanci koji poveruju da ce ova nanoisticka garnitura da izvuce Albaniju iz ovog jadnog polozaja, i da ce ozbiljno da pomogne da se druga polovina sopstvene brace oslobodi unistavajuceg ropstva, grdno i ljuto grese, ili, sto je jos gore, zrtve su samozavaravanja.

Sto se tice Sali Berise, nakon svega sto se desilo kao posledica i njegovih mnogobrojnih objektivnih i subjektivnih gresaka, duzan je da donese jos jednu zakljucnu politicku odluku.

Ako je njemu stalo da dokaze pred licem celog sveta da sve te greske nije nacinio iz karijeristickih pobuda, onda treba pod hitno da se odrekne daljeg vodjstva Demokratske partije, ali da pri svom daljem politickom delovanju radi nestedimice na tome da oni koji budu preuzeli vodjstvo partije ne ponove vise nikada njegove grube greske. Ako Sali Berisa ne bude imao snage da donese jednu takvu odluku, to ce biti dovoljan dokaz da se zakljuci da ni on sam nije bio nista bolji od ovih karijerista koji su ga oborili s vlasti. Ako se ovo desi, onda ce i on da dozivi istu sudbinu koju su doziveli, koju dozivljavaju i koju ce da dozive svi karijeristi, spekulanti i manipulatori na albanskoj politickoj sceni.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /