Nedeljna, 3. august 1997.

ASKA, VUK & RTSPS

Drug Draskovic, centarfor

Negde iz mraka u ekran ulazi ministarka Radmila Milentijevic da nas obraduje vescu da su cak 24 partije potpisale Sporazum O Predstavljanju Stranaka Na RTS, i da je najvaznije da su svoj potpis na Sporazum stavile takve Velicine kao Stranka Bestezinskog Socijalizma (SBS), Demohriscanska Partija Belog Dvora (DPBD), Srpski Pokret Obnove Socijalisticke Partije (SPOSP) ili Jugoslovenska Levica Desanke Sakic (JLDS)...

Pise: Petar Lukovic

Rezultatom od 5:0, Vuk Draskovic, novi partparol Socijalisticke partije Srbije, u furioznom televizijskom finisu porazio je Snage Bojkota & Bezumlja, uspevsi da za tri dana tri puta redom (het-trik) pobedi na domacem terenu - prvo u Bogoljubovim TV-odajama, potom u RTS-studiju, a onda, najsladje, u Hadzidragananticevom haremu pod zlokobnim imenom TV "Politika". U sve tri utakmice, novi SPS golgeter istakao je odlicnu saradnju s kapitenom Slobodanom Milosevicem koji je igracima, uoci kvalifikacionih utakmica u Srbiji & Crnoj Gori, obecao fer igru, prisustvo inostranih FIFA-delegata i obavezu "Politike ekspres" da svakog dana, na sportskim stranama, podrzi Fudbalske Izbore u svih 29 nogometnih jedinica. Narocito drcan i pun optimizma, navalni igrac Koalicije SPO/SPS bio je u TV studiju Camel Brothers Karic: obucen u crveno-beli dres, Vuk Draskovic je objasnio da je bio impresioniran, dirnut, uzbudjen, presrecan, neobicno veseo, ushicen, spokojan a narocito odusevljen pozivom Predsednika Milosevica (PM), da na zelenom tepihu Belog Dvora odigraju zajednicku utakmicu. Dok su se tusirali u svlacionici - objasnio je golgeter Vuk - s ledja mu je prisao PM, i, kao, slucajno, ispustajuci sapun, saopstio mu da ce Izbori biti toliko fer i posteni, koliko nisu bili cak ni u vreme lokalnih novembarskih izbora. PM je odmah (sportski) Vuku ponudio da iste veceri gostuje kod Bogija ("Nema frke, sine, primicete kao najrodjenijeg"), da u ponedeljak bude Pocasni Gost Prvog RTS Programa U Udarno Vreme ("Nema frke, ti nisi bacao jaja na zgradu Televizije"), a da u utorak dodje u TV "Politiku" ("Nema frke, imas sat i po kod Antica"), sto je nateralo Draskovica da na licu mesta skine dres i Totalno Happdz iskoristi Vreme Koje Mu Je PM Poklonio.

Kao svaki nogometas zeljan zgoditaka, Vuk Draskovic (VD) odmah je sa ivice sesnaesterca uputio nekoliko udaraca ka "vojvodjanskim autonomasima" i "albanskim separatistima"; u nekoliko navrata glavom je nasrnuo na protivnickog beka Zorana Djindjica, par puta je s ledja grubo faulirao Vesnu Pesic, ponovo proturio Djindjicu loptu kroz noge i potpuno sam krenuo ka golu, objasnjavajuci da 29 izbornih jedinica nije nista strasno, politickim strelcima njegovog kova odgovara i 299 izbornih jedinica, vazno je samo da nema Okruglog stola protiv kojeg je SPO vazda bio protiv, nece nama, valjda, spanski fudbaleri poput Gonzalesa uredjivati pravila Nase Igre?

Narocito dirljivo bilo je na Prvom RTS Programu; cela fudbalska Srbija mogla je da cuje koliko centarfor Draskovic ceni beka Milosevica ("Njegov osecaj za gol koji visi u vazduhu jeste nenadmasan"), svi SPS navijaci mogli su da zakljuce da je steta sto se SPO jos ranije nije pridruzio Snagama Razuma & Umlja, vidi, jebo te, pa ovaj Vuk stvarno zna da igra fudbal, gledaj samo kako sutira u mrezu Demokratske stranke, uoci, molim te, kako je Djindjic ocajan golman.

Finale Draskoviceve turneje po televizijskim SPS-studijima okoncalo se, naravno, u zgradi "Politike"; samo 24 casa uoci Nacionalne Pobede Partizana u Zagrebu (0:15), drug Vuk pohvalio je mentalno-predsednicke napore centarhalfa Slobodana Milosevica ("Predsednik mi je cvrsto obecao da ce utakmica biti sportska i fer"), pohvalio teren u Belom dvoru ("Takav centarhalf zasluzuje samo najbolje"), pohvalio Izbor Predsednika PM ("Legalno izabran PM ima sve moje simpatije") i odbio insinuaciju voditelja da ga je PM svojevremeno hapsio ("Nikad me nije hapsio Predsednik Milosevic nego pojedinci koji su se oteli Institucijama Sistema"). A sta Vuk misli o Televiziji "Politika"? Televizija "Politika" je uvek davala podrsku Demokratskim Procesima Tzv. Opozicije - da nije tako, zar bi Vuk veceras bio gost u toplom krilu Hadzi D. Antica?

Dok je Vuk milovao ruralno a virtuelno telo direktora "Politike", na Prvom RTS programu zapocela je proliliceva kampanja: mrtvi borci narodnooslobodilackog rata smatraju da je SPS izabrao pravog kandidata za celnu licnost Srbije; nekoliko leseva pojavilo se na ekranu da potvrdi kako se svojim dosadasnjim neradom Lilic iskazao kao "castan covek koga krase sve SPS vrednosti" i koji je "do kraja odan Predsedniku Milosevicu, dr Miri, Mariji & specijalno Marku", sto je Zoran dokazao svim gradjanima na cijem se politickom telu nalazio poslednje cetiri godine.

Pokojni borci (engleski: Fighters) najlepse su ostavili za Kraj: dead borci su uvereni da ce Njegovo (Lilicevo) iskustvo (!@), mudrost (!+!), tolerantnost (!&!) i svestrana obrazovanost (!$?!!%$*^) biti "Sigurna Garancija Da Ce Srbija I Nadalje Biti Bastion Mira Markovic, Progresa Mirka Marjanovica, Slobode Slobodana Milosevica - a time i siguran oslonac SRJ u ocuvanju integriteta Vuka Draskovica i suvereniteta njegove supruge".

Kao sto to obicno biva u TV "Dnevniku" RTSPS, odmah je emitiran izvestaj sa konferencije za tisak Radikalne stranke "Nikola Pasic" ciji je predsednik Vojvoda Sinisa Vucinic (VSV) priopcio da On & Njegovi Radikalespeesovcinikolapasicevci daju "Apsolutnu" podrsku kandidaturi ZL (Zorana Lilica) za PS (Predsednika Srbije). U dvadesetpetominutnom prilogu, VSV rekao je da Nikola Pasic iz groba porucuje sledece: valja pomoci Momiru ("Provereni patriota"), odmoci Milu ("Provereni novokomponovani biznismen"), pomoci Vuku ("Proveren SPS kadar"), odmoci Djindjicu ("Provereni izdajnik"), pomoci Seselju ("Provereni mirotvorac"), odmoci Pesicevoj ("Provereni ratnohuskac"), pomoci dr Karadzicu ("Provereni psihijatar")... sto se, naravno, zavrsilo, erotskom molbom VSV da ga SPS ne zaboravi u raspodeli licnih dohodaka, jer VSV mesecima profesionalno odradjuje ono sto je dogovoreno telefonom ("Nema frke, gledaj veceras Vuka na 'Politici', podrzi apsolutno Lilica i bice sve placeno").

Negde iza meteo-prognoze, Milorad Komrakov nas podseca da su "stvoreni osnovi za ucesce svih politickih SPO subjekata na predstojecim izborima"; negde iz mraka u ekran ulazi ministarka Radmila Milentijevic da nas obraduje vescu da su cak 24 partije potpisale Sporazum O Predstavljanju Stranaka Na RTS (SOPSNRTS), i da je najvaznije da su svoj potpis na Sporazum stavile takve Velicine kao Stranka Bestezinskog Socijalizma SBS), Demohriscanska Partija Belog Dvora (DPBD), Srpski Pokret Obnove Socijalisticke Partije (SPOSP) ili Jugoslovenska Levica Desanke Sakic (JLDS)...

Da je rec o ozbiljnom Sporazumu, potvrdio je Dusan Cukic-Cuki izjavom da ce se RTS kao pijan plota pridrzavati Fudbalskih Zakona Slobodana Milosevica sto "dolikuje jednoj nedemokratskoj kuci" i pluralistickom, nogometnom pravilu: "Ko nabije, taj dobije!"

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /