Ponedeljak, 4. august 1997.

OGRANAK POKRETA STUDENATA SRBIJE U KRAGUJEVCU

Milosevic ne moze garantovati mir

Pismo Ricardu Majlsu, otpravniku poslova americke ambasade uoci posete Ricarda Holbruka predsedniku SRJ

Kragujevac. - Postovani gospodine Majls, obracamo Vam se povodom skorasnje posete gospodina Ricarda Holbruka novoizabranom predsedniku SRJ Slobodanu Milosevicu i predstavnicima srpske vlasti. Kao svedoci pogubne politike Milosevica i njegove vladajuce stranke, koja je oko 400.000 nasih vrsnjaka oterala iz zemlje, 200.000 trajno unesrecila ratom u Bosni, a sve nas ostale gurnula u nemastinu i bedu, zelimo da Vam skrenemo paznju da vec imenovani predsednik za nas nikad ne moze garantovati mir niti predstavljati faktor sigurnosti i stabilnosti u ovom regionu - naglasava se u jucerasnjem obracanju kragujevackog ogranka Pokreta studenata Srbije otpravniku poslova ambasade SAD u SRJ gospodinu Ricardu Majlsu.

U obracanju se nadalje istice da je Slobodan Milosevic zaduzio mlade u Srbiji time sto su zahvaljujuci njemu upoznali zivot pod sankcijama i u izolaciji od sveta. "On i njemu srodni politicari uneli su strah u domove nasih roditelja sirom Srbije, a nas trajno etiketirali kao strane placenike i domace izdajnike. Ne postujuci odluke OEBS-a o prestanku jednostranog izvestavanja na medijima, kao i o organizovanju slobodnih demokratskih izbora koji predstavljaju prioritet za izlazak nase napacene domovine iz krize, Milosevic dobija legitimitet sastajuci se sa poznatim imenima medjunarodne diplomatije kao sto je, na primer, gospodin Holbruk".

- Ovim pismom mi Vas u ime petnaest hiljada studenata Univerziteta u Kragujevcu molimo da gospodinu Holbruku iznesete nas stav kao i da, ulazuci veliki kredibilitet koji ocigledno posedujete, uticete da sa Milosevicem razgovara o sprovodjenju drugog dela izvestaja gospodina Gonsalesa - istice se na kraju obracanja kragujevackog ogranka Pokreta studenata Srbije gospodinu Ricardu Majlsu.

Z. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /