Petak, 8. august 1997.

SRPSKA RADIKALNA STRANKA

Nema stranog mesanja

Beograd. - Nema pravnog osnova za bilo kakvo mesanje bilo koje strane organizacije u izbore u Srbiji. Srpska radikalna stranka je protiv posmatraca OEBS, i ne prihvata da neko ultimativno spolja namece svoje posmatrace - istakao je Vojislav Seselj, predsednik SRS, na redovnoj konferenciji za novinare.

- Po kom to pravnom osnovu bilo koja medjunarodna organizacija ili spoljna drzava ima pravo da priznaje ili ne priznaje izbore u nasoj zemlji? Sta se OEBS ticu nasi izbori, kada nismo ni clanovi te organizacije od 1991. godine - rekao je Seselj, i dodao da se radikali ne bi protivili dolasku posmatraca iz prijateljskih drzava. - Izbori u Srbiji ce biti legitimni ako na njih izace vise od polovine ukupnog broja biraca, kao sto ce biti regularni, ako rezim bude postovao zakone, smatra lider radikala. Od izborne kontrole na biralistima, zavisi da li ce izbori biti posteni i fer. "Samo od nas zavisi da li cemo pokriti sva biracka mesta".

Srpska radikalna stranka je predala potrebnu dokumentaciju za svog predsednickog kandidata, kao i liste kandidata za 20 izbornih jedinica. Po recima Seselja, kandidati SRS imaju problema pri dobijanju uverenja o drzavljanstvu, ali zele da veruju da "to nije namera rezima da spreci pojedine kandidate radikala da se nadju na izbornim listama".

Posetu Ricarda Holbruka, predsednik SRS nije zeleo da komentarise "jer ga radikali nisu zvali", ali je izrazio cudjenje sto "ima ljudi koji ga primaju i sa njim razgovaraju, i pored toga sto je srpski narod zavio u crno".

J. Kosanic

SPO izlazi na izbore

- Ocigledno je da Srpski pokret obnove izlazi na izbore, a demokrate se boje - ocenio je lider radikala - naglasavajuci da je izmedju Milosevica i Draskovica postignut neki dogovor.

- Neki dogovori su ocigledno postignuti. Nesto od toga sto je Draskovic dobio vec je obelodanjeno njegovim ucestalim pojavljivanjem, a pretpostavljam da ima mnogo toga sto nije, ocenio je Seselj, konstatujuci da je to uradjeno po principu "ledenog brega, ciji se samo mali deo ukazuje iznad povrsine vode".

- Ako je Draskovic dobio dva puta po sat i po na RTS, sto niko nikada u tako kratkom roku nije dobio, onda se nesto veliko valja iza brda - rekao je Seselj i dodao da "Vuk ima prava da sklapa koalicije sa SPS, kao i bilo koja stranka, ali se to SRS ne tice".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /