Petak, 8. august 1997.

JAVNA SEDNICA SINDIKATA VISE OD HILJADU KRAGUJEVACKIH ORUZARA NA BEOGRADSKOM TRGU NIKOLE PASICA

Vracamo se 5. septembra

Ukoliko im do 5. septembra ne ispune zahteve, oruzari se vracaju u Beograd sa kolegama iz Valjeva i Uzica. Spreceno odrzavanje javne sindikalne sednice ispred Vlade Srbije

Vidaju rane od pesacenja:
Radnici "Zastave -Namenska" juce u Beogradu

Beograd. - Ukoliko se do 5. septembra ne ispune zakljucci 29. javne sednice sindikata fabrike "Zastava - Namenski proizvodi", odrzane juce, kragujevacki oruzari podrzani kolegama iz Valjeva i Uzica, ponovo ce se okupiti u Beogradu, i to na mestu koje sami odrede. Regulisanje duga drzave za proizvedeno naoruzanje u iznosu od 72 miliona USD, zakljucivanje ugovora koji bi fabrici obezbedili posao, i odobravanje sredstava iz Fonda za razvoj Srbije, glavni su zakljucci skupa. Javnoj sednici, odrzanoj na Trgu Nikole Pasica, prisustvovalo je preko 1.000 radnike ove fabrike, ukljucujuci tu i njih 130 koji su, gotovo dva dana ranije, peske krenuli za Beograd.

Prvobitan plan da se sednice odrzi ispred Vlade Srbije, promenjen je kada su nadlezni obavestili grupu oruzara-pesaka (koja je u forsiranje poslednje deonice od desetak kilometara krenula u sedam ujutru), da za taj skup nije stigla prijava, odnosno da je skup odobren ispred dvorane Doma Sindikata, gde ih ceka predsednik sindikata metalaca Srbije Aleksandar Ivovic. Njegovu preporuku da probleme resavaju u krugu fabrike, i u dogovoru sa rukovodstvom, oruzari su docekali uzvicima: "Ua!", a slicno je bilo propraceno i pominjanje imena novog predsednika SRJ. Od funkcionera iz vlasti okupljenima se obratio i predsednik beogradske vlade Spasoje Krunic.

R. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /