Subota, 9. august 1997.

DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE

Bojkotovati lazne izbore

Demokratska stranka Srbije, uverena da ce je u tome podrzati vecina gradjana Srbije, donela je odluku da bojkotuje lazne parlamentarne i predsednicke izbore raspisane za 21. septembar. Krajnje je vreme da se prekine sa prividnim parlamentarizmom i bestidnim falsifikovanjem narodne volje i da se jednom za svagda iskoraci iz brozovsko-milosevicevskog rezima koji nas je nacionalno ponizio, duhovno unazadio i ekonomski upropastio. Bojkot je prvi preduslov za to i prvi korak ka nacionalnoj i drzavnoj obnovi, bez koje srpskom narodu nema opstanka, stoji u saopstenju DSS upucenom gradjanima Srbije.

DSS smatra da moramo prekinuti igru koja se vec sedam godina odigrava pred svake izbore u Srbiji i koja samo odlaze resenje zivotnih problema nase zemlje. Vlast nikada nije prihvatila zahteve za postene izbore, a prividne ustupke cinila je samo onda kada je smislila nacin na koji ce obecanja izigrati. Demokratska stranka Srbije je jos pocetkom ove godine navela minimalne uslove pod kojima su slobodni i posteni izbori jedino mogucni. Vecinu tih uslova prihvatilo je jos 11 opozicionih stranaka.

Vratili pare

U skladu sa svojom odlukom da ne ucestvuje na septembarskim parlamentarnim i predsednickim izborima Demokratska stranka Srbije vratila je sredstva iz republickog budzeta u iznosu od 27.440,00 koje su joj uplacene u okviru finansiranja predizborne kampanje.

Rezim nije bio spreman da prihvati nijedan bitni zahtev opozicije. Biracki spiskovi ostali su pod kontrolom policije, opozicionim strankama onemoguceno je da kontrolisu ceo izborni proces, mediji su ostali zatvoreni, a nasi sunarodnici, koji su uz blagoslov ovdasnjeg rezima prognani sa svojih ognjista, liseni su drzavljanstva i prava glasa, i tako onemoguceni da odlucuju o vlastitoj sudbini.

Procenjujuci da je za svaku vrstu kompromisa i za dijalog vlasti i opozicije kasno, da bi sprecila nove izborne kradje i dalje ponizavanje Srbije, Demokratska stranka Srbije poziva sve gradjane da ne ucestvuju u izbornoj farsi 21. septembra. Gradjani Srbije najbolje znaju da je bojkot jedini izlaz iz katastrofe u koju smo dovedeni i uvereni smo da ce se nasem pozivu odazvati, pise na kraju saopstenja Demokratske stranke Srbije.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /