Subota, 9. august 1997.

SEDNICA IZVRSNOG ODBORA SKUPSTINE GRADA

"Grad se odrekao svojih prihoda"

U ponedeljak, 11. avgusta sastaju se predstavnici grada i republike. Bice govora o ulaganjima i prebijanju dugova

Izvrsni odbor Skupstine grada na jucerasnjoj sednici vratio je cene zakupa poslovnog prostora opstina i grada koje su bile na snazi do prvog jula ove godine. Samim tim prestalo je da vazi resenje o povecanju cena koje je bilo aktuelno tokom jula.

"Na ovaj nacin grad se odrekao svojih prihoda", rekao je Dragan Covic, clan gradske vlade.

Ljiljana Lucic je istakla da je problem otkazivanja poslovnog prostora, zbog cega se protestovalo, mnogo znacajniji od korigovanja cena. Izvrsni odbor je potom doneo odluku da ce se traziti izvestaj od poslovnih prostora svih opstina o stanju u kojem se nalaze, otkazima i ostalim problemima. Prema recima Dusana Bajeca, clana gradske vlade ponovo ce se preispitati sadasnji cenovnik i s obzirom na postojece disproporcije verovatno ce se saciniti novi.

Raspravljajuci o ispunjavanju planova rada javno komunalnih preduzeca i ostvarenju naplatnog zadatka, Covic je istakao da je najznacajniji problem priprema grejne sezone.

"Realizacija planiranih radova nije na zadovoljavajucem nivou zbog nedostatka sredstava za pripremu sistema i nabavke goriva", kaze Covic.

Vladislav Andrejevic, zamenik sekretara za finansije istakao je da su JKP "Beogradske elektrane", Gradski saobracajno preduzece i "Lasta" veliki potrosaci budzeta i ako se uskoro ne bude trazila pomoc od republicke vlade, budzet ce se potpuno "istopiti".

"To nam je bilo jasno jos pocetkom godine, sto znaju vec i ptice na granama", rekao je Krunic i dodao da je zakazan sastanak predstavnika grada i republike u ponedeljak, 11. avgusta.

"Ocekujemo konstruktivan dijalog sa Vladom Srbije. Bice razgovora o ulaganjima i prebijanju dugova", kaze Krunic.

Prema recima Covica u toku je izgradnja fabrike "Jezero", potpisani su ugovori za izmenu filtera i pumpi na Bezanijskoj kosi, tako da sledece godine verovatno vise nece biti problema sa nestasicom vode.

Naplata razlike za "Infostan" odlaze se do septembra ove godine, zato sto je tokom leta vreme godisnjih odmora.

Na ime proslogodisnjeg duga "Beogradske elektrane" su zaduzene da prikljuce objekte osnovnih i srednjih skola na daljinski sistem grejanja. Na jucerasnjoj sednici obrazovana je komisija za izbor najpovoljnije ponude za nabavku lekova i sanitetskog materijala. Za robne rezerve zdravstvenih ustanova predvidjeno je da se obezbedi 1,2 miliona dinara.

Izvrsni odbor trebalo bi da obezbedi 1.500 besplatnih obroka, umesto dosadasnjih 500 narodnim kuhinjama u vrednosti od 165 hiljada dinara mesecno. Dodatnih hiljadu obroka finansirace se putem kompenzacije sa preduzecem PKB "Veleprodaja - produkt".

T. Pekic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /