Subota, 9. august 1997.

DEMOKRATSKA STRANKA

Ne idemo na izbore 21. septembra

Beograd. - Glavni odbor Demokratske stranke donece danas definitivnu odluku o tome da li ce ta stranka ucestvovati u izbornoj trci. Ocekuje se da ce GO potvrditi dosadasnju politiku stranke da se izbori bojkotuju.

- Ako GO donese odluku o bojkotu, sigurno necemo izaci na izbore 21. septembra. Nemamo razloga da (posle 9. avgusta) menjamo tu odluku i pod uslovom da se promene izborni uslovi, izjavila je Aleksadnra Joksimovic, portparol DS na jucerasnjoj konferenciji za novinare.

Komentarisuci izjavu Milana Paroskog, clana GO DS, da Djindjic treba da se kandiduje za predsednika Srbije, Joksimovic je rekla da svako u stranci ima pravo na svoje misljenje i da ocekuje da ce on to sutra i izneti na sednici GO.

Prema analizama DS-a, u centralnoj informativnoj emisiji RTS-a, drugom Dnevniku, emitovan je samo jedan prilog o toj stranci i to sa negativnom konotacijom. "To je ono sto je ostalo od obecanja Slobodana Milosevica da ce RTS u predizbornoj kampanji biti nezavisni medij," rekla je Joskimovic.

Upozoravajuci na izjavu Radmile Milenitijevic da je njena glavna uloga da zastiti Slobodana Milosevica i obezbedi izbornu pobedu SPS-a, Joksimovic je rekla da ona kao narodni ministar to ne bi smela da kaze.

Ideja SPS-a da je Milo Djukanovic rasturac Jugoslavije, a da su oni i krilo Momira Bulatovica branioci zajednicke drzave, po recima Joksimoviceve je sramotna.

"To je stara SPS tehnika oprobana u bivsoj Jugoslaviji. Nadamo se da ovog puta taj scenario nece imati tako tragicne posledice jer ce vlasti imati manje prostora da igraju na nacionalnu kartu buduci da postoji realna zelja naroda Srbije i Crne Gore da zive zajedno," kazala je Joksimovic.

I. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /