Subota, 9. august 1997.

SPO ODLUCUJE U NEDELJU

Kako Vuk Draskovic kaze?

Beograd-Sednica Glavnog odbora Srpskog pokreta obnove, na kojoj ce biti doneta odluka o izlasku ili bojkotu predstojecih izbora, zakazana je za nedelju, u 12 casova u prostorijama opstine Stari Grad.

Na dnevni red sutrasnjeg zasedanja, osim odluke SPO o izborima, uvrstena je i priprema lista kandidata SPO, za republicke poslanike. Kako se ocekuje, ovaj deo rasprave bice zatvoren za javnost, dok ce novinari moci da cuju obracanje Vuka Draskovica, predsednika SPO, clanovima GO, u kome ce izneti svoj stav oko predstojecih izbora i predloziti da se predlog usvoji.

U SPO tvrde da Draskovic, na poslednje dve sednice Predsednistva stranke, nijednom nije eksplicitno rekao da treba izaci na izbore, ali bi, s obzirom na ubrzano stampanje izbornog materijala i veliku aktivnost Izbornog staba ove stranke, Draskovicev predlog mogao biti da se na izbore ipak izadje.

Visoki funkcioner SPO tvrdi, da sutrasnja, eventualna odluka stranke o izlasku na izbore "ne mora biti konacna, jer bi SPO istu mogao da povuce do kraja meseca, ako se predizborni uslovi budu pogorsali i ako posmatraci OEBS ne budu pozvani". Moguce je da Srpski pokret obnove uz odluku pomene i nekoliko uslova, koje ce rezim morati da ispuni, kako se "najveca opoziciona stranka ne bi predomislila," saznajemo od clana Predsednistva SPO.

J.K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /