Subota, 9. august 1997.

VESNA PESIC NA TV PLUS

Konkurencija rasturila koaliciju

Krusevac. - "Velika je steta sto se koalicija "Zajedno" raspala ali je neosporno da se izmedju Srpskog poketa obnove i Demokratske stranke razvila isuvise velika konkurencija sto je sprecavalo saradnju. Srpski pokret obnove je napravio veliki zaokret u vrhu stranke i to je odlucilo sudbinu koalicije. Ja ne smatram da su nasi protivnici monarhisti niti oni koji su za Ravnu goru ali neki veruju u to. Verovatno ce SPO izaci na izbore sto ce za mnoge clanove te stranke biti veliko razocaranje jer se radi o istinskim borcima za demokratiju", rekla je u emisiji "Rec po rec" krusevacke TV Plus Vesna Pesic.

"Gradjanski savez Srbije insistira da se odredi polazna tacka demokratije i zato nece ucestvovati na izborima. Mi se vec sedam godina vrtimo u krug. Izlazimo na izbore, ulazimo u parlament, a tamo se nista ne odlucuje. Kod nas izbori ne resavaju nista vec stvaraju jos vece probleme", obrazlozila je stav svoje stranke o neucestvovanju na izborima Pesiceva. "Nista od zahteva 12 stranaka nije prihvaceno. Predsednik Republicke izborne komisije je Balsa Govedarica, covek koji je odgovoran za kradju glasova na proslim izborima. U izbornoj jedinici Zrenjanin je za predsednika izborne komisije postavljen covek koj je ucestvovao u falsifikovanju rezultta izbora. O otvorenosti medija nema ni govora. Pogledajte RTS. Cak i taj 'Otvoreni studio' nakon nastupa portparola GSS Gorana Svilanovica ukinuli".

"Mislim da problema sa legalitetom izbora nece biti jer ce veliki broj stranaka izaci na izbore. Po mom misljenju ici ce se na tajni dogovor stranaka koje ucestvuju na izborima jer je Milosevicu bitno da dobije vecinu u parlamentu kako se ne bi poremetio odnos u Vecu Republika i dosao u pitanje njegov polozaj u federaciji", procenjuje Vesna Pesic.

S. Milenkovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /