Ponedeljak, 18. avgust 1997.

PREDIZBORNA KAMPANJA MIONICKIH SOCIJALISTA

Nicu banje na sve strane

Novu banju u Pribari "guraju", kazu, ministri Cosici, a jos se ne zna sta ce na to reci "konkurencija" iz vec afirmisane banje Vrujci, koja je pompezno najavila otvaranje novih bazena, uz to je, takodje, u opstini Mionica i takodje ima politicke "mecene"

U ataru sela Mionice i Sankovica, u Pribari, poceli su radovi na izgradnji bazena poluolimpijskih razmera. Koristice se termalne voda za koju mestani tvrde da je lekovita, posebno u terapiji pojedinih koznih oboljenja. Prva busotina uradjena je pocetkom 80-tih, a uskoro bi mogla da bude uradjena i nova "eksploataciona busotina". Citav posao, koji je poveren jednoj od valjevskih privatnih firmi, trebalo bi da bude zavrsen do 5. septembra.

Novu banju u Pribari guraju Cosici, poreklom Mionicani - Zivota, republicki ministar za industriju, i sinovac mu Milivoje, pomocnik republickog ministra za omladinu i sport. Milivoje Cosic uz to ne krije nakanu da iz Kladova ovde preseli pojedine objekte omladinskog kampa koji se na Djerdapu gasi.

Nejasno je, medjutim, kako ce na "konkurenciju" gledati u vec afirmisanoj banji Vrujci kod Gornje Toplice, takodje na podrucju mionicke opstine, u koju je poslednjih godina najvise ulagao beogradski "Termoelektro" ciji je generalni direktor Ljubivoje Davidovic, poslanik ovog kraja u Skupstini Srbije. Sta vise, za "Misiceve dane" - 20. jula, u Vrujcima je pompezno najavljen pocetak radova na otvaranju novih bazena u okviru hotelskog kompleksa, potom sportskih terena i sportske dvorane za pripreme ekipa koje sve cesce svaracaju u banju od Beograda udaljenu stotinak kilometara.

Za pocetak radova na sportskoj dvorani vezan je i detalj da je temelj "osnivan" dva puta. Zbog "zauzetosti" Ljubise Marica, direktora Banje Vrujci, kocici su bili pobodeni na pogresnom mestu u "Milutinovica posedu" pa je citav posao sutradan repriziran! (Ne)ocekivana konkurencija Vrujaca i Pribare nije izgleda bez politicke pozadine. Davidovic i mladji Cosic, naime, bili su konkurenti za mesto na poslanickoj listi SPS. S obzirom na dosadasnje zasluge za rodni kraj, pobedio je Davidovic, pa je Milivoju Cosicu samo ostalo da "utaruje teren" za neko novo "vucenje".

B. Vicentijevic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /