Ponedeljak, 18. avgust 1997.

ZORAN LILIC U INTERVJUU LISTU "USA TODAY"

Srbima u SAD uskracena ljudska prava

Beograd, FoNet. - Potpredsednik Socijalisticke partije Srbije i predsednicki kandidat socijalista na predstojecim izborima u Srbiji Zoran Lilic izjavio je u intervjuu americkom listu "USA Todadz" da se prihvatio kandidature, pre svega, zbog zelje stranke kojoj pripada i 600 hiljada clanova SPS.

Lilic je izrazio zelju i za ponovnim uspostavljanjem diplomatskih odnosa na najvisem nivou sa SAD. Pomenuo je, pri tome, i da je na Kosovu otvoren americki informativni centar, ali, s druge strane, vec nekoliko godina nema odgovora zasto su zatvoreni jugoslovenski konzulati u SAD. "Na svojevrstan nacin pripadnicima srpskog naroda, gradjanima SAD, uskracena su njihova ljudska prava.

Lilic, inace, smatra da je "manje vazno koliko ce partija bojkotovati izbore, ali da je strasno vazno koliko ce gradjana izaci na izbore. Moramo da odvojimo bojkot politickih stranaka od bojkota gradjana. Ukoliko gradjani bojkotuju izbore, onda se, po mom uverenju, gubi bitka za Srbiju, za njenu stabilnost, za njenu buducnost...Ovo su izbori za Srbiju!"

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /