Ponedeljak, 18. avgust 1997.

ZORAN DJINDJIC BORAVIO U POSETI MILU DJUKANOVICU

Razgovori o buducnosti SRJ

Delegacija Demokratske stranke, predvodjena Zoranom Djindjicem, predsednikom i Slobodanom Vuksanovicem, potpredsednikom stranke, imala je juce redovne konsultacije sa Milom Djukanovicem, predsednikom vlade Crne Gore, kaze Miodrag Perisic, potpredsednik DS.

Prema njegovim recima, tema razgovora bila je buducnost SRJ i ocena aktuelne politicke situacije u zemlji. Komentarisuci price o navodnoj nameri Djukanovica i Djindjica da "preuzmu SRJ", Perisic kaze da "sto vise se priblizavamo datumu neregularnih izbora, sve vise se ide masti u susret".

- Ne mogu oni da preuzmu Jugoslaviju. Rec je o ljudima koji imaju mozda srodne koncepcije u pogledu uredjenja federacije - kaze Perisic isticuci da pouzdano zna da ni Djukanovic, ni grupacija koja je sa njim, ne pomisljaju na otcepljenje od Srbije, vec da je rec o pricama kojima manipulise u cilju zastrasivanja javnosti.

- Crna Gora je imala srecu da je unutar vladajuce stranke doslo do pucanja i ozbiljne koncepcijske razlike izmedju staromodnih neokomunista i ljudi koji su zaista za reforme. Mislim da su time postignuti svi kriterijumi da se otvori politicka komunikacija izmedju razumnih i odgovornih politickih snaga u Srbiji i reformskog krila DPS - zakljucuje Perisic.

V.D.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /