Sreda, 20. avgust 1997.

SRPSKI POKRET OBNOVE U KRUSEVCU PODNEO LISTU POSLANICKIH KANDIDATA

Lekari favoriti SPO

Prvi na listi predsednik SO Trstenik i direktor lokalne TV. Najveci problem kontrola izbora

Krusevac. - Prva stranka koja je podnela listu za republicke izbore u Izbornoj jedinici 22-Krusevac je Srpski pokret obnove. Sudeci po imenima na listi Okruzni i Glavni odbor SPO-a su se odlucili za proverene clanove koji su na lanjskim izborima izborili mesta u lokalnim skupstinama.

Kao prvi na listi je rangiran doktor Nikola Jovanovic, predsednik Skupstine opstine Trstenik i nacelnik Internog odeljenja Zdravstvenog centra Krusevac. Ovakav potez je bio ocekivan jer doktor Jovanovic uziva veliki ugled u ovom kraju. Do sada je dva puta bio kandidat za poslanika, ali je oba puta izgubio. Prvi put na izborima 1990. godine kada mu je protivkandidat bio cuveni Raka Radovic.

Zbog dobrog rezultata na lokalnim izborima odboru SPO iz Trstenika su pripala dva mesta na listi. Pored dr Jovanovica drugi kandidat je Miroljub Radosavljevic-Rigec, direktor TV Trstenik.

Za proverene kadrove se odlucio i krusevacki odbor. Za republicke poslanike su kandidovani Ljubisa Selic, predsednik opstinskog odbora SPO i vodja odbornicke grupe koalicije "Zajedno", poznati urolog doktor Slobodan Milojevic, odnedavno predsednik okruznog odbora, kao i dvojica odbornika u opstinskoj skupstini, dr Jovan Todorovic i Dobrivoje Zivadinovic.

Potpisi za Lilica

U krusevackim preduzecima uveliko traje akcija prikupljanja potpisa u znak podrske kandidaturi Zorana Lilica. Spiskovi kruze po svim znacajnijim preduzecima - Rubinu, Zupi, Merimi, Trajal korporaciji, Fabrici maziva, DIP Savremeni dom. Zabelezeni su slucajevi da se radnicima koji odbijaju da potpisu preti slanjem na neplacena odsustva, ili, cak, otpustanjem.

Na osnovu rezultata ranijih izbora, ali i opste politicke klime u rasinskom okrugu, procenjuje se da bi Srpski pokret obnove mogao da bude zadovoljan ukoliko osvoji dva mandata u republickoj Skupstini. Od sest opstina koje cine izbornu jedinicu 22 clanice "leve koalicije" sigurno drze vlast u pet, dok koalicija "Zajedno" ima vecinu jedino u Trsteniku. Zato ce za stranku Vuka Draskovica najveci problem biti kontrola izbora, naroclito u potkopaonickim opstinama Brus i Aleksandrovac gde SPS i JUL imaju jako uporiste, a SPO simbolican broj pristalica. Lokalni cinioci su inace, listu Srpskog pokreta obnove vec krstili kao "Lista osam sekretara SKJ", aludirajuci na ranije partijsko i politicko angazovanje pojedinih kandidata.

S. Milenkovic

Iz Pozarevca sedam kandidata

Pozarevac: Od sefa izbornog staba SPO za izbornu jedinicu Pozarevac, saveznog poslanika Nenada Lekica, saznajemo da je SPO zavrsio listu od sedam kandidata koji ce krenuti u izbornu utakmicu. To su dr Zivadin Jotic, Ruzica Lekic (Pozarevac), dr Snezana Bajovic (Zabare), Radisa Ivanovic (Veliko Gradiste), Borko Nikolic (Kucevo), Boris Pavlovic (Malo Crnice) i Miroslava Petrovic (Petrovac). Za izborni uspeh g. Nenad Lekic smatra osvajanje vise od trecine mesta u republickom parlamentu i pobedu predsednickog kandidata ove stranke, g. Vuka Draskovica. "Jedina prepreka da Srbija bira izmedju komunizma i fasizma je SPO i zato je interes Srbije da Srpski pokret obnove dobije sto veci broj republickih mandata, kao i predsednika Srbije", smatra Lekic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /