Sreda, 20. avgust 1997.

VOJISLAV KOSTUNICA NA TV PLUS

Gradjani legitimisu izbore

Sa socijalistima se moze razgovarati samo o izbornim uslovima

Krusevac. - "Hteli smo da se suocimo sa svim rizicima koje donosi apstinencija od izbora. Pitanja koja se sada otvaraju su pitanja svih buducih izbora, a bojkot sredstvo da se dodje do pravih izbora. Otuda se mi u Demokratskoj stranci Srbije prema izborima 21. septembra odnosimo kao prema necemu cega nema. Za nas je to "prazan dan" - istakao je dr Vojislav Kostunica gostujuci na krusevackoj TV Plus.

"Izbore u Srbiji ce legitimnim ili nelegitimnim proglasiti gradjani koji ce na njima ucestvovati ili ih bojkotovati. U demokratskim drzavama neizlazak gradjana na izbore je izraz zadovoljstva uslovima u kojima zivo dok ce kod nas apstinencija biti izraz nezadovoljstva stanjem u kome se nalazimo i izbornim uslovima. Mi smo i 1996. godine imali skoro 40 odsto gradjana koji nisu izasli na izbore. Bojkotom zelimo da prekinemo kontinuitet Brozove i Miloseviceve vladavine i zato ne pristajemo na obecanja data u neformalnim razgovorima. Sa socijalistima se moze razgovarati samo o izbornim uslovima" - dodao je Kostunica.

"Biljana Plavsic se hrabro uhvatila ukostac sa drzavnim kriminalom, ali je posegla za suvise jakim sredstvima. Raspustanje Skupstine je ozbiljno dovelo u pitanje opstanak Republike Srpske, a njenim odbijanjem da prihvati odluku Ustavnog suda kriza se jos vise produbljuje" - procenio je stanje u Republici Srpskoj predsednik DSS Dr Vojislav Kostunica.

S. Milenkovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /