Sreda, 20. avgust 1997.

MAKEDONSKI MINISTAR KRITIKUJE GRCKI KREDIT JUGOSLAVIJI

Sto ili dvesta miliona dolara?

Skoplje. - Makedonski ministar za tansport Abdulmentaf Bedzeti izjavio je da Grcka nije trebalo da odobri kredit Jugoslaviji od 100 miliona dolara za izgradnju puta do Skoplja, jer je rec o regionalnom a ne bilateralnom problemu. U tekstu izjave koju prenosi Makedonski informativni centar Bedzeti navodi da je autoput Beograd-Skoplje deo "Koridora 10" za koji je, uz "Koridor 8" Makedonija najvise zainteresovana. Regionalni pristup tim koridorima moguc je samo u okviru postavljene americke incijative SECi u kojem je Makedonija aktivan ucesnik, i u kom je do sada predlozila mnogo inicijativa u regionu.

"Sporazum izmedju Jugoslavije i Grcke o kreditu od 100 miliona dolara Beogradu, za izgradnju autoputa me je iznenadio jer je izvan SECI. Makedonija je jasno stavila do znanja da je protiv takvih sporazuma jos davno", rekao je Bedzeti.

On je takodje rekao da je u sredu 13. avgusta licno razgovarao sa zamenikom sefa misije u Skoplju koji mu je rekao da nije rec o 100 nego o 200 miliona dolara. Taj sporazum je cak objavljen na Internetu, navodi se u tekstu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /