Sreda, 20. avgust 1997.

GELBARD, VESTENDORP I SINSEKI IZNENADA KOD BILJANE PLAVSIC

U Banjaluci sinoc boravio i plan Predsednistva BiH iz RS

Momcilo Krajisnik

Neuspesni razgovori: Robert
Gelbard i Momcilo Krajisnik

Banjaluka. - U Banjaluku su sinoc iznenada doputovali specijalni Klintonov izaslanik za Balkan Robert Gelbard, visoki predstavnik medjunarodne zajednice za BiH Karlos Vestendorp i komandant Sfora general Erik Sinseki i sastali se sa predsednikom Republike Srpske Biljanom Plavsic.

Robert Gelbard, po ulasku u Banski dvor, gde je kabinet predsednika RS, nije zeleo da komentarise iznenadni dolazak u Banjaluku, ali se pretpostavlja da ce se razgovarati o novonastaloj situaciji u vezi sa desavanjima u Centru javne bezbednosti u Banjaluci. Nastavak sastanka americkog diplomate sa predsednicom Plavsic najavljen je za danas, kao sto je po protokolu i trebalo da bude odrzan.

U Banjaluci je sinoc boravio i Momcilo Krajisnik clan Predsednistva BiH iz RS koji je prisustvovao kolegijumu MUP-a RS, koji je zakazao suspendovani ministar unutrasnjih poslova Dragan Kijac. Kolegijumu MUP-a prisustvuju i nacelnici Centara javne i drzavne bezbednosti Banjaluke, koji su odlukom predsednice Plavsic suspendovani sa tih duznosti.

Zajednicka sjednica Predsednistva Bosne i Hercegovine sa pomocnikom drzavnog sekretara SAD Robertom Gelbardom i juce je ponovo otkazana. Sednica je otkazana zbog dugih pregovora koje je americki mirovni posrednik imao sa clanom Predsednistva iz Republike Srpske Momcilom Krajisnikom.

LJ. Kovacevic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /