Sreda, 20. avgust 1997.

FILM PETRA LALOVICA NA 21. MEDJUNARODNOM FESTIVALU SVETA

"Ptice koje ne polete" odletele u Montreal

Beograd, Beta. - Film "Ptice koje ne polete" reditelja Petra Lalovica bice prikazan u zvanicnoj selekciji 21. medjunarodnog Festivala filmova sveta koji se od 22. avgusta do 2. septembra odrzava u Montrealu.

"Film ce biti prikazan ukupno tri puta, a svecana projekcija je na programu 26. avgusta", izjavio je agenciji Beta reditelj Petar Lalovic koji putuje danas u Montreal sa direktorom "Centar filma" Djordjem Milojevicem, distributerom filma za inostranstvo.

U konkurenciji za glavnu nagradu festivala u Montrealu, "Gran pri Amerika" ucestvovace 21 filmsko ostvarenje. Lalovic je rekao da ce, nakon Montreala, njegov film ucestvovati na festivalima u Torontu, Valjadolidu, Manhajmu, Bastiji, Ljubljani i Bitolju.

Debitantski igrani film Petra Lalovica osvojio je na proteklom filmskom festivalu u Herceg-Novom nagradu publike za najbolji film, zatim nagradu za najbolju muziku, montazu, kao i specijalno priznanje za autorski pristup vrhunskom kombinovanju dokumentarne i igrane forme. Na ovogodisnjem filmskom festivalu u Sopotu film "Ptice koje ne polete" dobile su nagradu za najbolji film. Beogradska premijera Lalovicevog filma bice odrzana 9. oktobra u Centru "Sava".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /