Sreda, 20. avgust 1997.

HEPENING POKRETA STUDENATA SRBIJE DANAS NA PLATOU

Stafeta-banana za Milosevicev rodjendan

Ocekujemo da ce se policija, kao nas tradicionalni saveznik, pojaviti i da ce nam se prikljuciti u proslavi, jer je Milosevic i njihov predsednik - kazu u PSS

Beograd. - Pokret studenata Srbije pozvao je studente i radnike da se danas u 14 casova okupe na platou ispred Filozofskog fakulteta, gde pocinje hepening u okviru akcije "Stop tiraniji", kojim ce biti proslavljen rodjendan predsednika SR Jugoslavije Slobodana Milosevica.

- Kolona ce krenuti u 15.05, jer je u to vreme umro jedan veliki sin srpskog naroda, a otprilike u isto vreme rodio se jos veci. Uz prigodan muzicki program, ici cemo u koloni, dva po dva, a ispred Savezne skupstine pionirka Jelena predace stafetu i procitati prigodnu poslanicu. Ako se predsednik ne pojavi, ostavicemo stafetu tamo, u nadi da ce se okliznuti o istu - rekao je na jucerasnjoj konferenciji za novinare Predrag Lecic, portparol PSS. On je pojasnio da je stafeta, u stvari, banana, kao simbol osmogodisnjeg samovlasca Slobodana Milosevica tokom kojeg je Srbija od lepe i bogate zemlje pretvorena u gubitnicku i banana-drzavu.

- Prvobitna ideja je bila da se sa stafetom ide do Belog dvora, ali nismo zeleli da izlazemo ucesnike nepotrebnim neprijatnostima. Policiju ocekujemo, ona je nas tradicionalni saveznik na svim dosadasnjim skupovima, pocev od novembra prosle godine. Ne mislim da ce nas spreciti da odemo do Skupstine, nego verujem da ce nam se prikljuciti u proslavi, jer je Milosevic i njihov predsednik - rekao je Slobodan Homen.

LJ. G.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /