Sreda, 20. avgust 1997.

NARODNA STRANKA ODLUCILA DA SAMOSTALNO IZADJE NA IZBORE

I Paroski u predsednickoj trci

Bojkot republickih izbora nece uspeti, izjavio Paroski, najavljujuci razgovore sa Nebojsom Covicem i Vladanom Baticem

Beograd. - Narodna stranka ce izaci na izbore. "Patriotsku demokratsku listu" za Vojvodinu, Beograd, Srbiju i srpsko Kosovo i Metohiju predacemo prekosutra, a ja cu biti predsednicki kandidat - rekao je juce na konferenciji za novinare Milan Paroski, predsednik Narodne stranke.

Prema njegovim recima, Narodna stranka je sposobna da ponudi kandidate za svih 29 izbornih jedinica i stoga je odlucila da raskine Ugovor o ujedinjenju sa DS i izadje na izbore. Postigli smo dogovor na Politickom savetu Demokratske stranke da ne bude represije prema clanovima Narodne stranke, koji su ostali u toj stranci, rekao je Paroski.

- Ne znam koji su razlozi primorali Zorana Djindjica, Vesnu Pesic i Vojislava Kostunicu da odustanu, jer bojkot republickih izbora nece uspeti. Moguce je jedino da uspe bojkot za izbor predsednickog kandidata, jer je po izbornom zakonu potrebno da izadje 51 odsto glasaca - rekao je Paroski.

- Milo Djukanovic je trenutno jedini kandidat za predsednika Crne Gore i ukoliko bude izabran, politicki vrh SR Jugoslavije ce uciniti sve da mu oteza rad. Djukanovic ce tada imati odresene ruke da otcepi Crnu Goru, te se pitamo sta ce se tada dogoditi sa Srbijom, ukoliko ne bude izabrala predsednika - istakao je Paroski.

Prema njegovim recima pitanje izlaska na izbore nije vise "stvar novcanika", nego patriotski cin, te ce Narodna stranka vec danas stupiti u razgovore sa drugim politickim liderima kao sto je Nebojsa Covic, a ocekuje se i dijalog sa Vladanom Baticem.

Paroski se zahvalio predsedniku Milosevicu, sto je konacno istupio iz trke za mesto predsednika Srbije i izrazio nadu da ce uz korektnu kontrolu OEBS-a izbori biti korektni.

Predsednik NS je kazao da ce ukoliko predsednicki kandidati u drugom krugu za predsednika Srbije budu Vuk Draskovic i Zoran Lilic, NS ce podrzati Draskovica, ali pod uslovom da sa liderom SPO pre izbora postignu dogovor o "resornoj podeli ministarskih mesta.".

N. P.

Djindjicev luksuz

- Zoran Djindjic, danasnji Branko Pesic, dozvolio je sebi luksuz da ne izadje na izbore, ali je to greska, jer je on pravi covek za mesto predsednika Srbije. Stoga sam odlucio da se kandidujem, jer je cak 70 odsto glasaca jos uvek neopredeljeno - rekao je Paroski.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /