Sreda, 20. avgust 1997.

SRPSKI POKRET OBNOVE O IZBORNIM USLOVIMA

Ispunjeni svi nasi zahtevi

Prisustvo stranih posmatraca dopinece regularnosti i spreciti izbornu kradju, izjavio Ivan Kovacevic, portparol SPO

Beograd. - Nasa stranka je uslovila svoje ucesce na izborima otvaranjem medija i medjunarodnom kontrolom predstojecih izbora. Prihvatanjem OEBS-a da nadgleda republicke izbore u potpunosti su ispunjeni zahtevi Srpskog pokreta obnove - rekao je na jucerasnjoj konferenciji za stampu portparol SPO Ivan Kovacevic, naglasivsi da ce prisustvo stranih posmatraca doprineti regularnosti izbora i spreciti izbornu kradju. Kovacevic je zatim podvukao "razlike izmedju izbornih uslova sa proslih saveznih i predstojecih republickih izbora".

- Prvo, zapisnici sa biralista, za razliku od novembarskih izbora, bice podeljeni svim strankama koje ucestvuju na izborima. Kontrola je sada, zahvaljujuci pobedi na lokalnim izborima, u cak pedeset opstina u Srbiji. Sto se tice medijske situacije neuporedivo je bolja prethodnim izborima, nijedna kamera nije snimala nase konferencije za stampu a sada imamo velike lokalne stanice koje su otvorene za sve politicke grupacije koje izlaze na izbore. Jos bolja je situacija kada su u pitanju radio-stanice, rekao je portparol SPO optuzivsi "zutu stampu, tj. 'Dnevni Telegraf', da pise gluposti kako bi podigao tiraz".

Odgovorajuci na pitanje novinara o optuzbi srpskih radikala da se predsednik njihove stranke ne skida sa RTS-a, Kovacevic se upitao "sta je bilo '92. i '93. godine kada se Seselj svakodnevno pojavljivao na drzavnoj televiziji. Ako je nezadovoljan medijskom situacijom neko to raspravi sa socijalistima".

V. Dj.

Socijalisti podrzavaju Karadzica

Komentarisuci novonastalu situaciju u Republici Srpskoj, Kovacevic je optuzio socijaliste da podrzavanjem Radovana Karadzica nasu zemlju vode u jos vecu izolaciju. "Dokaz da socijalisti podrzavaju Karadzica nalazi se na trakama koje su specijalci iz Banjaluke pronasli u sedistu njihove DB. Zbog toga pozivamo SPS da prestane da daje podrsku bivsem lideru RS".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /