Subota, 23. avgust 1997.

ODLUKOM BILJANE PLAVSIC

Marko Pavic, novi ministar policije RS

Banjaluka. - Predsednica Republike Srpske Biljana Plavsic juce je imenovala novog ministra unutrasnjih poslova RS Marka Pavica, diplomiranog pravnika iz Prijedora. U saopstenju izdatom iz kabineta predsednice RS kaze se da je Biljana Plavsic takvu odluku donela na osnovu ustavnih ovlascenja, prema kojima je odgovorna i za poslove odbrane u drzavi.

- Situacija u Republici Srpskoj je ugrozena i postoji tendencija njenog pogorsavanja koja preti opstanku RS. Vlada opstruise odluke predsednika Republike, a posebno MUP koji je odbijao aneks 11. Mirovnog sporazuma, sto je dovelo do stetnih posledica po RS, kaze se u saopstenju i naglasava da je to bio razlog za odluku o suspenziji ministra Dragana Kijca, koju je potvrdio i Vrhovni sud RS.

- Suspendovani ministar Kijac nastavio je rad i naredio prisluskivanje predsednika drzave, lidera opozicionih stranaka, kao i predstavnika medjunarodnih organizacija, o cemu IPTF sprovodi istragu, stoji u saopstenju.

U saopstenju iz kabineta predsednice Plavsic naglasava se da je visoki predstavnik Karlos Vestendorp porucio da medjunarodna zajednica gubi strpljenje i da vise ne priznaje kompetencije Kijca i Karisika, odnosno njihove funkcije u MUP RS.

LJ. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /