Subota, 23. avgust 1997.

OKRUZNI ODBOR SPO LESKOVCA POZVAO POSMATRACE OEBS U OVAJ REGION

I policija zapocela predizbornu kampanju

Blokirana varosica Vucje koja je prethodno oblepljena predizbornim plakatima SPO, navodi se u jednom od cetiri saopstenja Okruznog odbora te stranke

Leskovac. - Pod oznakom hitno, Informativna sluzba Okruznog odbora SPO juce je novinarima dostavila cetiri saopstenja u kojima se upozorava na dramatican tok predizborne kampanje u Jablanickom okrugu.

SPO obavestava da je policija juce blokirala varosicu Vucje koja je "rano jutros osvanula oblepljena predizbornim plakatima SPO u obliku srpske trobojke" i da "sprovodi teror nad clanovima SPO".

- Policija legitimise gradjane na svakom koraku, a posebno one koji prolaze pored ili ulaze u prostoriju Opstinskog odbora SPO, ispred koje su parkirana patrolna kola - stoji u saopstenju.

Prema tvrdjenju SPO, policija je kolima opkolila kiosk u centru Vucja oblepljen predizbornim plakatima, ciji je vlasnik inace Slobodan Damnjanovic, potpredsednik OO SPO.

- U kiosk su stigli inspektori svih mogucih policija i ne dozvoljavaju nikome da se priblizi cak ni Damnjanovicevoj supruzi - istice se i tvrdi da je razlog ovoj provokaciji nagla popularnost SPO i Vuka Draskovica, kao i cinjenica da je u Vucju pijacni dan "pa je zelja celnika leve koalicije u Jablanickom okrugu da sto vise ljudi vidi njihovu silu".

Istovremeno, saopstava se da je policija privodila na saslusanje Radoja Milenkovica, predsednika Mesnog odbora SPO Gornji Prisjan u vlasotinackoj opstini. Njemu je, kaze se, naredjeno da u toku dana vrati petokraku na spomenik u dvoristu osnovne skole.

- S obzirom da je petokraka skinuta jos pre dve godine i da Milenkovic nema nikakve veze s tim cinom, skloni smo da poverujemo da je ovom prilikom realizovana pretnja direktora skole Kitanovica, koji je Milenkovicu, kao njegov protivkandidat na lokalnim izborima javno pretio da ce mu "smestiti radnju" - kaze se u saopstenju.

U jednom od cetiri saopstenja navodi se da je u toku jucerasnjeg prepodneva u SPO Leskovac telefonom stigla anonimna pretnja narodnom poslaniku Bojani Ristic da "pazi sta radi, inace ce proci kao predsednik SO Savski venac". Tim povodom SPO zahteva od policije "koja ionako prati sve telefonske razgovore SPO u Leskovcu" da hitno pronadje i tuzi osobu koja je uputila ovu anonimnu pretnju.

Povodom "najnovijeg talasa policijske represije" u Jablanickom okrugu, Bojana Ristic, predsednik Okruznog odbora SPO, narodni poslanik i potpredsednik stranke, pozvala je OEBS da hitno uputi posmatrace u Leskovac, Lebane, Vlasotince, Bojnik, Medvedju, Vucje, Grdelicu i Crnu Travu, kako bi na licu mesta mogli da prate ponasanje lokalnih medija i "predizborne aktivnosti policije" za cije "rukovodioce nalogodavce Risticeva tvrdi da se nalaze u izbornim stabovima leve koalicije".

M. M. J.

Bojana Ristic davala smele izjave

Iako se u Okruznom odboru SPO jucerasnja akcija policije i anonimna pretnja obrazlaze strahom leve koalicije od predstojeceg izbornog poraza, tokom jucerasnjeg dana ova akcija je povezivana sa nekim smelim izjavama Bojane Ristic, upucene na adresu predsednika Okruznog odbora Jugoslovenske levice i saveznog poslanika iz Leskovca Milorada Vasiljkovica i njegovog sina Vladimira izrecene na prekjcerasnjoj konferenciji za novinare.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /