Utorak, 26. avgust 1997.

PISMO PREDSEDNIKU PARLAMENTA DRAGANU KALINICU

Poslanici SDS traze sednicu Skupstine RS o izborima

Banjauka. - Poslanici Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupstini iz Banjaluke Dusko Lajsic, Milorad Kuzmanovic i Goran Popovic uputili su juce pismo predsedniku Skupstine Draganu Kalinicu u kojem ga obavestavaju da zbog sveukupnog desavanja u Banjaluci i okolini, kao i iz bezbednosnih razloga nisu u mogucnosti da prisustvuju radu Narodne skupstine.

Poslanici predlazu da se sledece zasedanje odrzi u Banjauci, s jednom jedinom tackom dnevnog reda, a to je raspisivanje kompletnih izbora na svim nivoima. Na tu sednicu obavezno pozvati Momcila Krajisnika, Gojka Klickovica i Biljanu Plavsic a prethodno obezbebediti medjustranacki dogovor o raspisivanju izbora koji bi trebalo odrzati u istom terminu s izborima u Federaciji BiH.

Smatramo da je ovo jedini put i nacin da se obezbedi jedinstvo vec fakticki podeljene Republike Srpske i da se spreci produbljivanje politicke krize i moguceg medjusrpskog krvoprolica, konstatuju poslanici na kraju pisma upucenog predsedniku parlamenta Draganu Kalinicu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /