Utorak, 26. avgust 1997.

"Glas srpski" ce izvestavati objektivnije

Banjaluka, Beta. - Koordinacioni odbor opozicije za podrsku predsednici Republike Srpske Biljani Plavsic saopstio je da su "demokratske snage" preuzele kontrolu nad "Glasom srpskim", jedinim dnevnim listom u RS. U saopstenju koje su preneli banjalucki mediji se navodi da ce 27. avgusta "Glas srpski" izaci s "novom, slobodnom, demokratskom uredjivackom koncepcijom".

U upravi preduzeca "Glas srpski" agenciji Beta je receno da nece biti kadrovskih promena u uredjivackom timu lista. Jedan izvor u upravi je rekao da je poslovodstvo "Glasa" danas odrzalo sastanak sa uredjivackim timom, od koga je zatrazilo da pocne objektivnije izvestavanje o zbivanjima u RS. Uredjivacki tim je na to pristao. Glavni i odgovorni urednik "Glasa srpskog" je Goran Matrak.

Njegovu ostavku je sinoc, na mitingu u Banjaluci, zatrazila predsednica Plavsic. Glavni i odgovorni urednik nije odgovoran direktoru preduzeca, nego direktno parlamentu i vladi. To znaci da poslovodstvo preduzeca ne moze da postavlja i smenjuje uredjivacki tim.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /