Utorak, 26. avgust 1997.

PREDSEDNICA DPS CRNE GORE PRIMILA EKIPU EKSPERATA OEBS

Predstavljanje u medijima uslov legitimiteta izbora

Podgorica. - Ekipa eksperata, s Nikolajem Vulkanovim, savjetnikom za izborna pitanja Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava na celu, boravila je u Crnoj Gori radi ocjene uslova za ucesce posmatracke misije OEBS-a na predstojecim predsjednickim i parlamentarnim izborima.

U razgovoru sa Milicom Pejanovic-Djurisic, predsjednicom Demokratske partije socijalista, predstavnici OEBS-a, kako se konstatuje u saopstenju za javnost, "nijesu imali nikakvih primjedbi na stepen dosadasnjih priprema", ali su "podvukli znacaj azuriranja i validnost birackih spiskova i nacina obrade izbonih rezultata, kao i predstavljanja svih kandidata za legitimnost izbora na svim nivoima, ma gdje se oni odrzavali".

Predsjednica Djurisic je upoznala sagovornika o tome da je na inicijativu Demokratske partije socijalista formiran ekspertski tim od predstavnika svih parlamentarnih stranaka koji ce, na osnovu postojece zakonske regulative, raditi na usavrsavanju normativnih i drugih pretpostavki za stvaranje optimalnih uslova za pripremu i odrzavanje izbora po najvisim evropskim standardima.

Kako se naglasava u saopstenju za javnost, i u tim aktivnostima, u procesu same pripreme, kao i sprovodjenje izbora, ocekuje se ucesce i pomoc posmatracke misije OEBS-a.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /