Cetvrtak, 28. avgust 1997.

Colic: Bojkot po naredjenju

U intervjuu za televizijski servis Asosijeted Presa, inace, nacelnik oruzanih snaga Republike Srpske general Pero Colic izjavio je da je bojkotovao prekjucerasnji sastanak u Banjaluci sa Biljanom Plavsic na osnovu naredjenja koje je dobio od Ministarstva odbrane.

- Mi, vojnici, postujemo nase zvanicne institucije u Republici Srpskoj, kao sto su Skupstina, Vlada i Ministarstvo odbrane" - izjavio je tim povodom za AP general Colic, izostavljajuci sa liste onih kojima se vojska povinuje predsednicu Republike Srpske, kao i objasnjenje kako je, uprkos zabrani sa drzavnog vrha, polovina clanova njegovog Generalstaba otisla na razgovor sa Plavsickom u Banjaluci.

Gelbard u petak u Beogradu

Beograd, FoNet. - Pomocnik americkog drzavnog sekretara Robert Gelbard doputovace sutra u Saveznu Republiku Jugoslaviju, saznaje FoNet u ambasadi SAD u Beogradu. Gelbard ce, kako kazu u ambasadi, razgovarati sa predsednikom SRJ Slobodanom Milosevicem. Prvobitno je bilo najavljeno da ce Gelbard u Beograd doputovati u cetvrtak. Predstavnik za stampu americke vlade Dzems Rubin izjavio je pre par dana da bi glavna teme Gelbardovih razgovora u Beogradu trebalo da budu Miloseviceva podrska predsedniku Republike Srpske Biljani Plavsic, pripreme za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini i izbore za parlament bosanskih Srba.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /