Cetvrtak, 28. avgust 1997.

GENERALNI SEKRETAR NARODNE STRANKE MILIJA KRASOJEVIC IZ NISA IMA "DRUGACIJE VIDJENJE" AKTUELNIH POLITICKIH PRILIKA U SRBIJI

Sa ovakvom opozicijom promena ne moze biti

Jako sam radoznao, kaze Krasojevic, zasto je gospodin Djindjic za izlazak na izbore izabrao SPO, a za njihov bojkot DSS. Mala Narodna stranka mora na izbore iako je to protivno nalozima razuma

"Definitivno je svakom suvislom gradjaninu Srbije jasno da sa ovakvom opozicijom promena u Srbiji ne moze biti. Sve takozvane velike stranke su liderske, a odvajkada je poznato da uz lidere ostaju samo poltroni i clankolisci, sa kojima promena nema. Ako posle svega ovoga lideri opozicionih stranaka 'prezive' ja ne znam nista ni o politici, ni o narodu", kaze za "Nasu borbu" jedan od prvoboraca opozicionog delovanja u Nisu i sadasnji sekretar Narodne stranke Milija Krasojevic.

"Najvise me zanima koliko ce prevara, bilo namernih, bilo onih ucinjenih iz neznanja, glasaci jos prastati jednom lideru. Narod je od pocetka visestranackog sistema vecinu glasova davao za promene. Ali je jednom gospodin Seselj vecinu pretvorio u manjinu verujuci u 'patriotska' osecanja gospodina Milosevica. Sledecu vecinu je Vuk Draskovic sa Novom demokratijom pretvorio u manjinu. Najskorija i najveca prevara narodnih nada bila je koalicija 'Zajedno'.Njeni lideri su se sirom Srbije drzali za ruke i obecavali da ce opstati. Verujem da gradjane vise ne interesuje ni ko je kriv za njen raspad. I da amnestije nema ni za SPO, ni za DS.

Da sam ja Sloba...

"Ukoliko na opozicionoj politickoj sceni ostanu ovakve liderske partije u Srbiji ce i dalje opstajati 'visepartijski kimunizam'. Da sam ne daj Boze Slobodan Milosevic negovao bih lidere ovakvih opozicionih liderskih stranaka. Jer, svaki opozicioni lider koji progoni 'kontrarije', a okuplja 'evet efendije' nuzno mora zavrsiti onako kako je zavrsila turska imperija", kaze Krasojevic.

GSS namerno ne pominjem jer je kao stranka beznacajan, a gospodja Vesna Pesic se i najodgovornije ponela, objasnjava, dalje Krasojevic.

Krasojevic podseca da je kao generalni sekretar NS, koja se kolektivno pridruzila DS, bio proglasavan za jeretika, posto "nije hteo u koaliciju 'Zajedno'", vec se zalagao za stvaranje koalicije DS i DSS "sa dobrom sansom da opstane". "Tada nisam uspeo, a sada sam jako radoznao da saznam zasto je gospodin Djindjic za izbore izabrao SPO, a za bojkot DSS", kaze on i postavlja pitanje zrelosti svih opozicionih politicara za niz odluka koje su proteklih godina doneli i njima omogucili da rezim opstane.

"Zrele politicke stranke koje pozivaju gradjane na bojkot izbora moraju istaci alternativu: ili da takvi izbori nece biti regularni ili da ce biti ometani. Medjutim, vecina parlamentarnih stranaka ide na izbore, a nedovoljan bojkot samo glasove rezima mnozi sa 1,5 ili cak sa dva. Zbog toga je i mala, ali casna Narodna stranka prisiljena da na predstojece izbore izadje, protivno svim nalozima razuma. I koji to izborni zakon smeta opoziciji da sa zajednickim predsednickim kandidatom pobedi bar na predstojecim predsednickim izborima?", pita se Krasojevic i dodaje da bi clanstvo svih opozicionih stranka sigurno uspelo da nadje jedinstvenog predsednickog kandidata da kojim slucajem njihovi lideri organizuju referendum o tome.

Generalni sekretar NS prognozira da ce zbog postojanja nedovoljnog bojkota na predstojecim izborima "suvereno pobediti" SPS. Prema njegovim recima, opozicione partije opet nece moci da objasne narodu zasto ni posle sedam godina nisu uspele da sruse rezim, uprkos tome sto opozicionih programskih razlika gotovo da i nema.

Stranke i(li) lideri

"Ukoliko opozicione stranke ni posle ovih izbora ne postanu vece od svojih lidera, i ne smene ih, ili dobro udare po usima, ostacemo i dalje u visestranackom komunizmu. Moglo bi nam se dogoditi i ono najcrnje u cemu ja necu ucestvovati, jer od sadasnje lose vlasti i lose opozicije vlast iz revolucije nije bolja, a ja sam vec jednu imao i ona mi je dovoljna za deset zivota", kaze Krasojevic

Z. Miladinovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /