Cetvrtak, 28. avgust 1997.

PORTPAROL HRVATSKOG MINISTARSTVA INOSTRANIH POSLOVA, ZELJKO TRKANJEC

Pocetkom septembra set sporazuma izmedju Hrvatske i SRJ

Zagreb, Beta. - Ministri inostranih poslova Hrvatske i Jugoslavije Mate Granic i Milan Milutinovic potpisace u prvoj polovini septembra u Beogradu sest sporazuma vaznih za normalizaciju odnosa dve zemlje i mirnu reintegraciju istocne Slavonije, javljaju hrvatski mediji. Kako se navodi, radi se o do sada najvecem paketu sporazuma izmedju dve drzave, koji je pripreman vise od godinu dana.

Portparol hrvatskog ministarstva inostranih poslova Zeljko Trkanjec najavio je da ce ministri potpisati sporazume o pogranicnim saobracaju, o granicnim prelazima, o drumskom i zeljeznickom saobracaju, o socijalnom osiguranju i medjunarodnoj pravnoj pomoci. Prema recima portparola, posebno znacajan za stanovnistvo sa obe strane medjudrzavne granice bice sporazum o pogranicnom saobracaju, kojim je predvidjen prelazak granice uz posebnu propusnicu i bez dodatnih formalnosti.

Sporazum je sastavljen prema medjunarodnim standardima i zasnovan je na punom reciprocitetu u pogledu prava gradjana i velicine prostora koji obuhvata, rekao je Trkanjec.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /