Cetvrtak, 28. avgust 1997.

NAJAVA NISKIH PROSVETARA

Umesto pocetka skolske godine - pocetak strajka

Nis. - Prosvetni radnici u niskim srednjim i osnovnim skolama odlucili su da od prvog septembra umesto pocetka skolske godine, otpocnu strajk.

Na sednici Gradskog odbora Granskog sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja Nisa odrzanoj pre dva dana vecinskom odlukom predstavnika niskih skola nastava u skolskoj 1997. godini nece otpoceti prvog septembra kako je predvidjeno nastavnim planom i programom republickog ministarstva prosvete. "Jos nam nije isplacena julska zarada, akontacija za avgust, kao ni deo regresa", kaze predsednik sindikata srednjeg obrazovanja u Nisu Miodrag Radovic.

Prema njegovim recima, vecina predstavnika niskih skola odlucila je da ne otpocne nastavu i ako im Ministarstvo isplati zarade."Za nas su od ogromnog znacaja i ostali zahtevi koje smo postavili,a o kojima Ministarstvo i ne razmislja."

Niski prosvetari podsecaju Ministarstvo da jos nije utvrdjena nova cena rada koja bi na nivou cele 1997. godine dala prosecnu cenu rada zaposlenima u obrazovanju od 242 dinara.

U Nisu je od 21 srednje skole 15 glasalo za obustavu nastave od prvog septembra , a od 31 osnovne prosvetari u 21 skoli su za obustavu nastave dok Ministarstvo prosvete ne ispuni njihove zahteve.

Z. Kosanovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /