Cetvrtak, 28. avgust 1997.

DEMOKRATSKI CENTAR O SITUACIJI U BOSNI

Milosevic da se izjasni sta je glavni problem

Beograd. - Predsednik Demokratskog centra Dragoljub Micunovic ocenio je na jucerasnjoj konferenciji za novinare da "postoji opasnost da ponovo budemo taoci dramaticne situacije u Bosni", kao i da bi "ta situacija mogla biti iskoriscena kao alibi za gusenje demokratije i razvijanje jeftinih patriotskih tirada u Srbiji".

- Vazno je da se Slobodan Milosevic izjasni sta je glavni problem u Republici Srpskoj, sta je tacno potpisano u Dejtonu i ko je na strani tog ugovora a ko nije - rekao je Micunovic.

Komentarisuci zbivanja u Crnoj Gori, Micunovic je predlozio da se "borba ne razvija izmedju republika ili izmedju dve partije, nego da se sve demokratske partije iz Srbije i Crne Gore sastanu i iznesu svoj projekat izlaska iz krize".

Dragoslav Petrovic, potpredsednik stranke najavio je i propagandne akcije koje stranka, pored zajednickih akcija dvanaest stranaka, priprema samostalno. Rec je o stampanju sedam letaka u 92.000 primeraka i 50.000 plakata, kao i biltena koji ce pratiti aktivnosti stranaka koje bojkotuju izbore i izlaziti svake sedmice do izbora.

Bora Kuzmanovic, potpredsednik stranke, kritikovao je ponasanje "drzavnih i takozvanih nezavisnih medija". Kuzmanovic je naglasio da su ga posebno iznenadili "takozvani nezavisni mediji" - TV BK, Studio B i "Nasa Borba", koja nije prenela ni rec sa dve konferencije za stampu te stranke, niti je u tekstu koji se bavi razlozima stranaka za izlazak ili neizlazak na izbore, pomenula Demokratski centar.

V. D.

Sastanak 12 stranaka u petak

Sastanak celnika dvanaest stranaka koje su potpisale sporazum o minimalnim izbornim uslovima i odlucile se za bojkot pod postojecim uslovima, prema recima Dragoslava Petrovica, odrzace se, na inicijativu DC, u petak. Na sastanku bi trebalo da se utvrde dalji zajednicki koraci 12 stranaka.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /