Utorak, 2. decembar 1997.

REPORTERI BEZ GRANICA TRAZE OD MEDJUNARODNE POLICIJE DA ZASTITI NOVINARE U BOSNI

Sumnja u nasilnu smrt Milorada Ostojica

Pariz, Beta. - Medjunarodna nevladina medijska organizacija "Reporteri bez granica" zatrazila je od Visokog predstavnika za Bosnu Karlosa Vestendorpa da preduzme sve neophodne mere kako bi se razjasnile okolnosti pod kojima je zivot izgubio Milorad Ostojic, dopisnik agencije "AIM" iz Teslica.

Nakon izjave portparola Medjunarodne policije (IPTF) da "sumnja u nasilnu smrt" novinara, glavni i odgovorni urednik Alternativne informativne mreze u Bosni Drazena Peranic je juce zatrazila od organ a medjunarodne zajednice u toj zemlji da saopste detalje o smrti dopisnika iz Teslica.

"Milorad Ostojic je u svojim clancima kritikovao vlasti u Teslicu, a za vreme izborne kampanje u septembru mu je cak preceno i maltretiran je", kaze se u pismu "Reportera bez granica". Posle izjava p ortparola IPTF-a, vise saradnika AIM-a je potvrdilo svojoj redakciji da im je od lokalnih vlasti preceno da ce zavrsiti kao Ostojic ukoliko ne prekinu svoj rad, kaze se u pismu "Reportera" i trazi od IPTF-a da zastiti novinare u Bosni.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /