Utorak, 2. decembar 1997.

DR SLOBODAN ANTONIC O TV DUELU DRASKOVIC-SESELJ

Predsednik radikala prvi put u defanzivi

Svadja pred TV gledaocima koja je izazvala raznovrsne i mnogobrojne reakcije

Stara Pazova. - Najpre moram da kazem da me je zacudilo da je Vojislav Seselj uopste i pristao na TV duel sa Vukom Draskovicem. Prvo, jer je njemu pravi suparnik Milan Milutinovic. A drugo, st o je bilo jasno da ce Draskovic nastojati da ga sto vise javno kompromituje - kaze u izjavi za "Nasu Borbu" dr Slobodan Antonic, komentarisucu TV duel Seselj-Draskovic na RTS-u.

- Izgleda da Seselj nije mogao da izdrzi Vukovo epsko izazivanje preslicama, a i sam je pomislio da treba da razbije medijsku blokadu RTS-a, pa je na kraju pristao. Utisak je da se Seselj uspesno bra nio, pa i odbranio. Medjutim, sama cinjenica da je to prvi put na televiziji Seselj bio u ulozi da se brani, da je bio defanzivan sa svojom pricljivoscu nije mleo i protivnika i voditelja, moze razli cito da deluje na birace. I to na birace koji su navikli na Seselja koji galami, vice, upada u rec, koji je agresivan i pritiska protivnika, tako da ovaj ne moze da dodje do daha.

Stoga ce, po Antonicevom misljenju, "oni koji vole takvog Seselja, svakako biti pomalo i razocarani. Dok, naprotiv, oni koji ga se pribojavaju, mozda mogu da budu ohrabreni njegovom razboritoscu. Ukr atko, mislim da ovaj duel nikome nece ni doneti ni oduzeti glasace. Ali, to u ovom trenutku nije dobro pre svega za Seselja koji mora da osvoji stotinak hiljada novih glasova ako misli da vec u prvom krugu izadje kao pobednik".

Seselju, takodje, ne odgovaraju ni pravila od pet minuta govora, smatra dr Antonic i objasnjava:

- Seselj je dobar kada nema vremenskog ogranicenja, kada moze da ignorise voditelja i vodi glavnu rec. Tada on moze da se razmase i pravom bujicom reci zaspe i zbuni sagovornika - kaze na kraju dr Sl obodan Antonic.

M. Kalinic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /