Sreda, 3. decembar 1997.

GOSTOVANJE VUKA DRASKOVICA NA NISKOJ TELEVIZIJI

Ekonomska unija izmedju SRJ, RS i - Makedonije

Ukoliko postanem predsednik Srbije kosovski Albanci ce priznati Srbiju za svoju zemlju, najavio lider SPO

Nis. - Ukoliko postanem predsednik Srbije, do kraja mog petogodisnjeg predsednickog mandata u nekoj vrsti carinske i ekonomske unije pored ekonomski oporavljene Srbije i Crne Gore nasle bi se i nasa Makedonija i Republika Srpska, tako da ce se mirnim putem ponovo sastaviti veci deo naseg nacionalnog i drzavnog prostora - izjavio je preksinoc u Nisu predsednicki kandidat SPO Vuk Draskovic.

U gostovanju na Niskoj televiziji (NTV) Draskovic je rekao da je Kosovo "srce Srbije" i da on nece pregovarati sa kosovskim Albancima ukoliko oni javno ne prihvate Srbiju za svoju drzavu. "Ukoliko postanem predsednik Srbije za samo jedan do dva meseca Albanci ce priznati Srbiju za svoju zemlju jer ce im biti jasno da je stvorena nova jaka i demokratska drzava. Nece moci da otkinu od Srbije ni jedan list sa drveta", rekao je on ponavljajuci da ce Albanci na Kosovu i Metohiji imati kulturna, verska i nacionalna prava po medjunarodnim standardima.

"Pored staba koji bi za nekoliko meseci razbucao bande po Srbiji, i obezbedio licnu i imovinsku sigurnost gradjana, formirao bih i stab sastavljen od vrhunskih knjigovodstvenih, kompjuterskih i finansijskih strucnjaka koji bi otkrili ko je organizovao operaciju pljacki drzavnih banaka. Ta operacija je organizovana u Vladi Republike Srbije i od gradjana je opljackano pet milijardi DEM. One se nalaze u inostranstvu na privatnim racunima i s obzirom na ugled koji uzivam u svetu ja bih uspeo da ih vratim", rekao je predsednicki kandidat SPO i saopstio da "ima pouzdane informacije" da se na ovim privatnim racunima nalazi vise od deset milijardi DEM, u ocenu da vracanje tih sredstava ne moze da obezbedi predsednicki kandidat levice Milan Milutinovic jer je i sam "deo te price".

Draskovic se zalozio za brzu, pravicnu i javnu privatizaciju, u kojoj "ni jedan covek" ne sme izgubiti posao, niti mu plata sme biti niza od one koju je imao pre privatizacije. "Kao sto je Hrist rekao: 'nije sve u hlebu', ja cu reci: 'nije sve u parama'", dodao je on i ponovio zalaganje za hitnu preraspodelu budzeta, ukidanjem rasipnistva i povecanjem poreza bogatasima kako bi se na odredjeni rok najsiromasniji gradjani oslobodili placanja "svih troskova, osim onih za hranu, odecu i obucu", a sve zaostale plate, penzije i socijalne prinadleznosti "isplatili u roku od dva meseca".

Z. Miladinovic

RTS opet Bastilja

Draskovic je rekao da je preksinocni fono "izvestaj" o njegovom gostovanju na NTV, koji je emitovan u drugom dnevniku RTS pre nego sto je ono uopste pocelo, snimljen na osnovu onoga sto je predsednik SPO rekao ekipi ove TV prekjuce u predsednistvu SPO u Beogradu. "Ekipa RTS me je zamolila da im unapred kazem ono sto nameravam da govorim Nislijama na NTV. Pristao sam na to ukoliko oni budu uzivo emitovali ono sto im kazem", rekao je Draskovic i ocenio da je ovakav postupak RTS dokaz da je "bio u pravu kada je ovu kucu nazvao TV Bastiljom".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /