Sreda, 3. decembar 1997.

NOVAK KILIBARDA PREDLAZE JAKU KOALICIJU ZA VANREDNE PARLAMENTARNE IZBORE

Put za zaustavljanje Milosevicevog neokomunizma

Opozicione partije treba da potvrde politicku zrelost i da kao koalicija obezbede pobedu demokratsko- reformskih snaga, smatra predsednik Narodne stranke

Podgorica. - Dr Novak Kilibarda, predsjednik Narodne stranke, smatra da blok demokratskih snaga, koji je osvjedocen sporazumom opozicionih partija da DPS-om, kojim predsjedava Milica Pejanovic-Djurisic, vec sada treba da planira okupljanje za vanredne parlamentarne izbore koji ce se odrzati najdalje do kraja maja 1998. godine.

- Opozicione partije (Narodna stranka, Liberalni savez, Stranka demokratske akcije, Demokratski savez, Demokratska unija Albanaca i Socijaldemokratska partija) svoju politicku zrelost, koju su osobito izrazile postizanjem Sporazuma sa DPS-om o demokratskim uslovima za parlamentarne izbore, taj isti kvalitet treba da potvrde svojom sposobnoscu da kao koalicija udju u planirane izbore - rekao je na jucerasnjoj konferenciji za novinare Novak Kilibarda. On je ubijedjen da takva koalicija, kao i jedno krilo demokratsko-reformskog bloka, i DPS, kao drugo krilo toga bloka, pretpostavlja pobjedu demokratsko- reformskih snaga, sto omogucava formiranje koalicione vlade bez ucesca partije Momira Bulatovica.

- Samo takav izborni poredak demokratsko-reformskih snaga moze garantovati da mandatar vlade bude ili iz opozicone koalicije ili iz DPS-a kojim predsjedava Milica Pejanovic-Djurisic - naglasava lider Narodne stranke i dodaje da bi "to znacilo da se stalo na put neokomunistickoj i unitarnoj politici Slobodana Milosevica koja bi se utemeljila u Crnoj Gori pobjedom Bulatoviceve partije".

Kilibarda istice da "pobjeda demokratsko-reformskog bloka, odnosno njegova koaliciona vlada, podrazumijeva ucvrscivanje SRJ kao federacije ravnopravnih federalnih cinilaca Crne Gore i Srbije".

B. I. Milicic

Otvoriti prelaz na Debelom brijegu

Granicni prelaz na Debelom brijegu treba otvoriti prije nego se rijesi administrativno pitanje Prevlake, kako bi se izbjegle ekonomske stete i u Hrvatskoj i u Crnoj Gori, smatra Kilibarda, podrzavajuci inicijativu Skupstine opstine Herceg-Novi da se sto prije otvori granicni prelaz na Debelom brijegu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /