Sreda, 3. decembar 1997.

SKUPSTINA CRNE GORE

Zajednicki do novih zakona

Koordinator radnog tima za izradu novog republickog izbornog zakonodavstva pozvao Bulatovicevu DPS i Bojovicevu Narodnu stranku da se ukljuce u zakonodavni rad

Podgorica. - Miodrag Vukovic, potpredsjednik crnogorske vlade i koordinator visestranackog radnog tima, angazovanog na izradi novog republickog izbornog zakonodavstva, uputio je poziv Bulatovicevoj DPS i Bojovicevoj Narodnoj stranci da se ukljuce u posao izrade paketa izbornih zakona.

Poziv je upucen shodno zakljucku crnogorskog parlamenta, da se u izradu novog izbornog zakonodavstva ukljuce predstavnici vlade i svih politickih stranaka zastupljenih u parlamentu, a prema rijecima gospodina Vukovica, za ponedjeljak, 8. decembra, predvidjen je sastanak radnog tima.

Prema zakljuccima crnogorskog parlamenta, do kraja ove godine Crna Gora bi trebala da dobije novo izborno zakonodavstvo. Rijec je o cetiri zakona (Zakon o izboru odbornika i poslanika, Zakon o javnom informisanju, Zakon o birackim spiskovima i Zakon o finansiranju politickih stranaka), cija izrada je predvidjena i Sporazumom vlade i vecine parlamentarnih stranaka u Crnoj Gori.

Radna grupa, u kojoj do sada nijesu ucestvovali predstavnici Bulatoviceve DPS i Bojoviceve Narodne stranke, vec je pripremila radne verzije pomenutih zakona, od kojih je onaj o finansiranju stranaka vec bio u skupstinskoj proceduri u formi predloga. Ovaj zakon je povucen nakon dogovora da ce se u posao izrade novog izbornog zakonodavstva ukljuciti i Bulatovicev DPS i Bojoviceva Narodna stranka.

Kako je juce izjavio potpredsjednik vlade Miodrag Vukovic, do sada uradjene verzije zakona prevedene su na engleski jezik i upucene strucnjacima OEBS-a od kojih se ocekuju korisne sugestije.

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /