Sreda, 3. decembar 1997.

DANKO DJUNIC, POTPREDSEDNIK SAVEZNE VLADE

Prihvatiti ishod izbora u Crnoj Gori

Potpredsednik Savezne vlade, sa grupom saveznih i srpskih ministara, danas putuje u Podgoricu na sastanak o uskladjivanju reformi u dve republike

Beograd, Beta. - Potpredsednik Savezne vlade Danko Djunic izjavio je agenciji Beta da ishod predsednickih izbora u Crnoj Gori treba prihvatiti i da ce to doprineti politickoj stabilnosti, kao uslovu nastavljanja reformi u Jugoslaviji.

Djunic, koji danas putuje u Podgoricu na celu tima saveznih i srpskih ministara, prvi je federalni funkcioner koji je izricito priznao rezultat oktobarskih izbora u Crnoj Gori. "Ishod izbora u Crnoj Gori je stvar koja je po mom misljenju resena, koju kao takvu treba prihvatiti, i kraj. Druge opcije treba da potraze svoju sansu na nekim sledecim parlamentarnim ili predsednickim izborima", rekao je Djunic. On je objasnio da je sa stanovista reformi "najvaznija politicka stabilnost, razresavanje pat-pozicije".

Na nedavnim sastancima u Beogradu, Djukanovic se ponasao krajnje projugoslovenski i bio je u mnogo slucajeva saglasan sa stavovima jugoslovenske i srpske vlade - rekao je Djunic.

Sem Djunica, u Podgoricu danas putuju i srpski ministar privatizacije Milan Beko, savezni ministar finansija Bozidar Gazivoda i pomocnik srpskog ministra finansija Garip Hadzini. Cilj sastanka sa crnogorskom vladom je uskladjivanje reformi u dve republike, prvenstveno u domenu finansijskog trzista, rekao je Djunic.

- To je normalan razgovor, radi stvaranja jednog zajednickog okvira (reformi), jer je savezna drzava nadlezna za regulativu o finansijskom trzistu - rekao je Djunic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /