Sreda, 3. decembar 1997.

PODRSKA PREDSEDNICKOM KANDIDATU "SOCIJALDEMOKRATIJE"

Jos dve stranke Madjara uz Obradovica

Sva je prilika da ce u trci za mesto predsednika Republike Vuk Obradovic imati podrsku najveceg broja stranaka vojvodjanskih Madjara, mada ne i najvecih. Pored vec iskazane podrske Obradovicu iz redova Demokratske stranke vojvodjanskih Madjara koju predvodi Andras Agoston, najverovatnije je, po saznanjima "Nase Borbe", da ce ovog kandidata u predsednickoj trci podrzati i dve "madjarske stranke" sa sedistem u Senti: Gradjanski pokret vojvodjanskih Madjara i Hriscansko-demokratski blok.

Za vreme jucerasnje promotivne posete vuka Obradovica Temerinu, Beceju i Adi, koju je ovom kandidatu organizovala Agostonova stranka, naime, uprilicen je susret Obradovica sa predsednicima pomenutih stranaka vojvodjanskih Madjara Jozefom Berecom i Gaborom Tot Hortijem i za ocekivati je da ce rezultirati javnom podrskom Obradovicevoj kandidaturi.

Dve najjace stranke vojvodjanskih Madjara - Savez vojvodjanskih Madjara i Demokratska zajednica vojvodjanskih Madjara - jos ranije su se, kao sto je poznato, u kampanji opredelile za podrsku drugim kandidatima: SVM za Vuka Draskovica, a DZVM za dr Dragoljuba Micunovica.

Z. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /