Sreda, 3. decembar 1997.

DRAGOLJUB VUKOSAVLJEVIC PREDSEDNIK UNION BANKE

Minus milion dinara

Prognoze celnog tima Union banke da ce minus na racunu biti pokriven nisu se juce obistinile, ali je u odnosu na stanje u petak on prepolovljen. Nelikvidnost banke ne ugrozava stedise, mada deponenti jos nisu u prilici da slobodno raspolazu svojim novcem.

Teskoce sa likvidnoscu banke, prema recima Dragoljuba Vukosavljevica, predsednika Union banke, trebalo bi da se ubrzo okoncaju."Jucerasnji minus iznosio je oko milion dinara, ali dugorocna stabilnost bankarskog sistema nece moci da se obezbedi bez drugacijeg regusisanja duznicko-poverilackih odnosa. Sudbina vecine banaka zavisice od reprograma vracanja bankarskih pozajmica i taj posao treba sto hitnije da se okonca", kaze Vukosavljevic.

Privremeno povlacenje novca koji je Union banka polozila kod NBJ za dobijanje velikog ovlascenja ne moze da se tumaci kao prekidanje poslova sa inostranstvom, dodaje Vukosavljevic. Kreditini odnosi sa inostranstvom trenutno su zamrznuti i besmisleno je da nam novac stoji zarobljen u NBJ. Zbog toga smo ga i povukli, ali banka i dalje obavlja sve poslove platnog prometa sa inostranstvom. Dok budemo u prilici da dobijemo inostrane kredite ispunicemo uslove za veliko ovlascenje".

M. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /