Sreda, 3. decembar 1997.

"NASA BORBA" SAZNAJE

Srpski pokret obnove nece glasati za Dragana Tomica

Beograd. - Poslanicki klub Srpskog pokreta obnove odrzao je kasno sinoc sastanak na kome je odluceno da na danasnjem konstitutivnom zasedanju Skupstine Srbije poslanici te stranke ne glasaju za izbor Dragana Tomica za mesto predsednika Skupstine.

- Iako smo svesni da je izbor Tomica gotova stvar, jer je napravljen dogovor radikala i leve koalicije, zbog cega je Tomic jedini kandidat za predsednika, doneli smo odluku da prisustvujemo sednici, ali cemo se uzdrzati kod glasanja za predsednika - kaze poslanik SPO Vojislav Mihajlovic, u izjavi za "Nasu Borbu", i naglasaa da je SPO ostao pri stavu da je bolje da se predsednik Skupstine izabere posle odrzavanja predsednickih izbora.

Mihajlovic nije mogao da precizira na koji nacin ce poslanici SPO pokazati uzdrzanost: "Nismo regulisali tu tehniku da li cemo napustiti salu ili ne, ali sve ce zavisiti od toga da li ce glasanje biti javno ili tajno". Po njegovim recima, SPO se zalaze za javno glasanje, odnosno za pojedinacnu prozivku.

- Ako ostale stranke podrze naseg kandidata za mesto potpredsednika Skupstine, i mi cemo glasati za izbor ostalih potpredsednika koji su predlozeni, pa cak i za sekretara iz redova Nove demokratije. Tako cemo omoguciti konstituisanje Skupstine - istakao je Mihajlovic, inace kandidat SPO za mesto potpredsednika Skupstine.

J. Kosanic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /