Sreda, 3. decembar 1997.

"NASA BORBA" SAZNAJE

Zatvara se Teatar "T"

Na adresu Teatra "T" juce se stigao nalog za iseljenje pozorista iz zgrade Doma kulture "Vuk Karadzic". Kako smo nezvanicno saznali, nalog je izdao Privredni sud, a resenje o iseljenju je doneto na osnovu tuzbe Doma kulture "Vuk Karadzic".

Nakon pokusaja renoviranja zgrade na Terazijama, njenog raskopavanja i pojave vode pre vise godina, Pozoriste na Terazijama je privremeno preseljeno u zgradu Doma kulture "Vuk Karadzic" pod imenom Teatar "T". Zakup ovog prostora placala je Skupstina grada. Kako su se dugovanja gradske vlade Domu kulture "Vuk Karadzic" stalno uvecavala, to je pred Privrednim sudom pokrenut postupak za iseljenje. Sud je potom doneo resenje da Teatar "T" napusti zgradu Doma kulture "Vuk Karadzic" u roku od osam dana.

U Teatru "T" su juce pokusavali da saznaju sta o ovom resenju misli gradski sekretar za kulturu Milutin Randjelovic i kako smo saznali, Randjelovic je odgovorne ljude iz Teatra "T" uputio na svog zamenika. Da li je na pomolu "samo" kulturni skandal ili je rec o prvoj fazi prodaje zgrade Pozorista na Terazijama, o cemu se vec odavno govori, brzo ce se saznati.

Z. Jovanovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /