Sreda, 3. decembar 1997.

NAKON DVOGODISNJIH PREGOVORA SA VLASNICIMA NAJVECEG OSTRVA U SRJ

Nenad Djordjevic kupio budvanske Havaje

Beograd, Beta. - Deo ostrva Sveti Nikola kod Budve, najveceg ostrva u SRJ, kupio je poznati biznismen i funkcioner Jugoslovenske levice (JUL) Nenad Djordjevic. "Napravicu nesto lepo i kvalitetno sto ce sluziti narodu", rekao je Djordjevic, vlasnik Beogradskog trgovinskog centra (BTC), lanca trgovina robom siroke potrosnje i potpredsednik JUL-a.

Ugovor o kupovini dela ostrva poznatog pod popularnim nazivom "Havaji" sklopljen je prosle godine, nakon dvogodisnjih pregovora sa vlasnicama.

Ostrvo Sveti Nikola, odnosno "Havaji", povrsine 110.000 kvadratnih metara, bilo je vlasnistvo Marike Gregovic od koje ga je 1930. godine kupio inzenjer Gligorije Mila Vukcevic. Ostrvo je Vukcevicu oduzeto 9. septembra 1948. godine u korist Mesnog narodnog odbora Budve. Resenjem Republickog zavoda za geodetske i imovinskeo-pravne poslove Crne Gore od 21. januara 1993. godine Vukcevicevim sestrama, kao naslednicama, vraceno je u svojinu poljoprivredno zemljiste na ostrvu Sveti Nikola povrsine 66.929 kvadratnih metara. One su zemljiste prodale Djordjevicu, koji vazi za jednog od najbogatijih Jugoslovena. Na delu ostrva koji je Djordjevic kupio nalazi se restoran "Havaji", vlasnistvo HTP "Budvanske rivijere" koji bi, prema Djordjevicevim recima, trebalo da bude uklonjen. Malo ostrvo "Havaji" kod Budve, jedno je od malobrojnih i najvece ostrvo u SRJ.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /