Sreda, 3. decembar 1997.

PROGLAS GRADJANSKOG SAVEZA SRBIJE

Nagodba "velikih opozicionih" stranaka s vlascu

Slobodan Milosevic ima i dobosara (Seselja) i tamburasa (Draskovica)

Na ponovljenim izborima za predsednika Republike pred nama se opet nasla ista izrabljivacka politicka klasa. Sastavljena je od ljudi istog kova i iz vlasti i iz opozicije. Vlast je opljackala i bez nade ostavila vecinu ljudi. A "velike opozicione" stranke su se nagodile s vlascu, pa i one hoce isto: da varaju narod, da mu nude "cvrstu ruku", ali ne i institucije za kontrolisanu, smenjivu i odgovornu vlast, pise u proglasu Gradjanskog saveza Srbije.

Vlast i lazna opozicija su povezani. Napravili su TRIO protiv reformi i demokratije. Slobodan Milosevic ima i dobosara i tamburasa. Kad treba da se drekne: "Izdajnici" (to su oni koji hoce demokratiju i reforme), evo dobosara Seselja. Kad treba da se ulizuje Evropi i zamagljuje poraz u ratu, eno tamburasa Draskovica. Njegov prelazak u vladajucu koaliciju zbunio je i naljutio mnoge iskrene protivnike rezima.

Znamo sta nam rade i kako funkcionise politicka klasa. Beogradjanima su oduzeli nezavisni "Studio B" dogovorom u dve reci. O socijalnoj pravdi govore oni cije se bogatstvo meri milionima maraka. O naciji trube oni koji su narod oterali u bekstvo i izbeglistvo bez trunke grize savesti. O Evropi govore oni kojima nikad dosta prerusavanja i zbrinjavanja familije.

Ta magla se brzo razilazi. Srbiji su neophodne demokratske i ekonomske reforme. Mi nastavljamo bitku za demokratiju, slobodu i dostojanstvo zajedno sa vama. Gradski trgovi i ulice ponovo ce biti puni i budite sigurni da ce i tada, kao i uvek do sada, Gradjanski savez biti uz vas.

Radite za vreme koje dolazi! Ne dajte im glas, kaze se na kraju proglasa.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /